Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Feyenoordjaren van El Ghazi: 'Leergierig blijven'

Anwar el Ghazi noemt het zijn eerste grote teleurstelling als voetballer, het moment waarop hij als D-junior werd weggestuurd door Feyenoord. En na het wegsturen was hij 'helemaal klaar' met Feyenoord. In onze krant blikken we terug op de Feyenoordjaren van El Ghazi.

05 februari 2016 - 11:05
UsershyraDesktopajax_dataimagesbf37043bbfdfe5002d4ad0eaa58b2699_normal
Een oude spelerskaart van El Ghazi in Feyenoordshirt. © Archief Feyenoord

El Ghazi werd op zijn negende al na een proeftraining aangenomen door Feyenoord. Samen met Tonny Vilhena groeide hij uit tot de absolute sterspeler. Samen waren ze op een gegeven moment goed voor honderd doelpunten per seizoen. Maar waar Vilhena mocht blijven, werd El Ghazi resoluut de deur gewezen.

“Mijn probleem was dat ik op trainingen nooit echt mijn best deed. Ik deed eigenlijk maar wat. Had geen zin om te luisteren,” zou de Ajaxspeler later berouwvol terugkijken. Het complete verhaal over zijn Feyenoordverleden lees je in de krant Ajax Life.

“Ik was veel te speels, me totaal niet bewust van de kansen die me werden geboden. Ik werd gewaarschuwd door Feyenoord. Een keer, twee keer, maar ik was vooral aan het lachen. Probeerde elke situatie met een hakje of een panna op te lossen. Ik was nog een baby'tje.”

Als jeugdspeler poseerde El Ghazi ooit trots voor een fotomomentje met Robin van Persie, maar na zijn wegsturen was hij 'helemaal klaar' met Feyenoord. Sterker: “Als jonge jongen uit Barendrecht had ik vroeger al eigenlijk meer met Ajax dan met Feyenoord.”

Hij vervolgt: “Ajax was ook een bewuste keuze, daar zag ik als jonge speler meer kansen. Niet in de laatste plaats omdat Ajax de laatste jaren een chronisch gebrek aan rechtsbuitens had.”

Benieuwd hoe de oude jeugdtrainer van Feyenoord D3 en mentor Tony 'U-Niq' Pengel erin zijn geslaagd om bij de leergierige El Ghazi het kwartje te laten vallen waarna een basisplaats bij Ajax volgde? Lees dan het volledige verhaal in onze krant. Ontvang je onze krant nog niet? Klik hier om je aan te sluiten!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >