Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer ziet geen reden Fischer een basisplaats te geven

Viktor Fischer leek met zeven doelpunten en drie assists in de eerste competitiehelft weer een beetje op de Fischer van pakweg twee jaar geleden. De Deen worstelt na de winterstop echter met een vormcrisis.Volgens De Boer heeft hij de slag van Amin Younes verloren.

20 februari 2016 - 09:29
UsershyraDesktopajax_dataimagesbc777da89058d615b08b8b255e51b640_normal
Het spel wat Fischer de afgelopen weken laat zien oogt wat wild. © Pro Shots

Waar Fischer voor de winterstop steevast kon rekenen op een basisplaats, kwam de aanvaller na de competitieonderbreking niet verder dan één basisplaats en vier invalbeurten. In de speeltijd die hij kreeg wist hij het net niet te vinden en Fischer oogde als een voetballer zonder enig zelfvertrouwen.

De Boer beaamt dat zijn speler niet in de vorm van zijn leven verkeerd. “Hij heeft wel eens een betere periode gehad, dat lijkt me duidelijk. Hij heeft het lastig, al zag ik vrijdag op de training een Fischer die ik graag zie.”

Toch zal Fischer ook zondag tegen Excelsior genoegen moeten nemen met een plekje op de bank. “Younes doet het vrij aardig, dus ik heb geen reden om Fischer op te stellen. Hij traint hard zoals altijd, maar hij moet de rust bewaren. Dat is zijn valkuil. Als hij dat onder controle krijgt, kan hij van heel grote waarde zijn voor ons.”

Zijn landgenoot Kenneth Perez is wat harder voor de 21-jarige voetballer. De voetbalanalyticus onderstreept zijn druistige spel van de afgelopen weken. “Zeg maar als een kip zonder kop,” zegt Perez in gesprek met het AD. “Het lijkt wel alsof hij anders loopt dan dat hij deed. Misschien komt dat wel door zijn langdurige blessure.”

Volgens oud-trainer bij FC Midtjylland Glen Riddersholm moet men de langdurige blessure die Fischer heeft gehad niet onderschatten. “Hij werd geremd door iets waar niets tegen te doen was. Terwijl hij in zijn hoofd op weg was naar de top. De blessure heeft er ingehakt bij hem.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >