Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer: ‘We kunnen op dit moment niet zonder Gudelj’

Nemanja Gudelj miste dit seizoen nog amper een minuut bij Ajax. Onder Frank de Boer is de Serviër onomstreden. Toch wordt er nog wel eens gemord door zowel supporters als journalisten. Die verwachten simpelweg meer van Gudelj. Door de personele problemen in de verdediging ligt er wellicht een nieuwe rol voor hem in het verschiet.

20 februari 2016 - 10:14
UsershyraDesktopajax_dataimagesd5b5dce2c002c47f571c5195d86be283_normal
Gudelj is in de verdediging ook nog een optie. © Pro Shots

Heitinga is inmiddels gestopt bij Ajax. Jairo Riedewald en Kenny Tete zijn geblesseerd. En tot overmaat van ramp werd Mike van der Hoorn geschorst voor het duel met Excelsior na zijn rode kaart tegen FC Groningen. Door de gehavende achterhoede moet De Boer op zoek naar alternatieven. Dan kom je al snel uit bij Ricardo van Rhijn, maar ook Gudelj een linie laten zakken is een optie.

“Hij kan als verdediger spelen, ja. Dat heeft hij ook tegen FC Groningen gedaan,” zegt De Boer over Gudelj. Toch is de kans groter dat hij Gudelj op het middenveld laat staan en Van Rhijn laat spelen. “Het meest logische is dat Van Rhijn rechtsback staat. Excelsior speelt normaliter gewoon 4-3-3. Wellicht dat ze de linkerkant openlaten en Adil Auassar daar in moet duiken. Op die manier werden tegen ADO Den Haag twee goals ingeleid.”

Op welke positie Gudelj tegen Excelsior zal spelen is dus nog even afwachten, wel zeker is dat de middenvelder in de basis start. De Boer zegt hem niet meer te kunnen missen. “Je hebt bepaalde types in je team nodig en daar is Nemanja er één van. Hij compenseert zoveel dat we op dit moment niet zonder hem kunnen.”

“Natuurlijk zitten er ook haken en ogen aan zijn spel, maar daar is hij zichzelf ook van bewust en daar we werken hard aan,” vervolgt De Boer zijn verhaal. “Ik heb het al vaker gezegd, maar als Nemanja zijn mindere punten verbetert, speelt hij binnen een jaar bij één van de grootste clubs in Europa.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >