Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer vindt het terecht dat AZ alle lof krijgt

De leukste potjes foebele van de eredivisie worden deze weken misschien wel in Alkmaar gespeeld. AZ won al zeven wedstrijden op rij en krijgt van alle kanten complimenten. “Terecht,” vindt ook Frank de Boer. Wel plaatst de trainer van Ajax een kanttekening.

26 februari 2016 - 15:11
UsershyraDesktopajax_dataimages8f82a0ec40e7116cd5a36d93ddd94f11_normal
Laat het duidelijk zijn: jeugdvoetbal is heel anders. © Pro Shots

Het duurde even voordat het dit seizoen bij AZ begon te lopen, maar sinds de winterstop is er echt geen houden meer aan. De Alkmaarders winnen de ene na de andere wedstrijd. De teller pakten in 2016 alle 21 beschikbare punten, met een fraaie derde plaats als direct gevolg.

Het is geen wonder dat de ploeg van John van den Brom wordt overladen met complimenten. “AZ is bezig aan een goede reeks en als je ziet hoe ze dat doen, is de lof terecht,” meent De Boer. “AZ probeert te domineren en heeft aanvallende intenties, dan krijg je meestal de menigte achter je.”

“Het wapen van AZ is dat het veel lopende mensen heeft. Dat heeft altijd consequenties voor een tegenstander. Wij kunnen nog wel iets leren van de loopacties van hun middenvelders en aanvallers. Je ziet wat het met zich meebrengt.”

De trainer van Ajax vermoedt dat collega Van den Brom het iets gemakkelijker heeft. “Een ploeg bereidt zich anders voor op AZ-uit dan op een wedstrijd in de Amsterdam Arena. Een elftal denkt tegen AZ meer kans te maken. Als een tegenstander besluit in te zakken, moet AZ zich er ook nog maar doorheen zien te wurmen.”

“Dat heeft AZ nog niet gehad. Er staat in Alkmaar ook niet de druk op die wij hebben,” vervolgt De Boer, die dan weer niet kan begrijpen dat Ajacieden liever naar de A1 kijken dan wedstrijden van het eerste elftal. “Ik kan daar weinig mee. Leuk dat mensen het leuk vinden naar de A1 te kijken. Jeugdvoetbal is gewoon heel anders, laat dat duidelijk zijn.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >