Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer vermoedt dat Veltman stuk Elia in zijn mond heeft

Frank de Boer was trots op de manier waarop zijn ploeg zich in de tweede helft langs Feyenoord speelde. De Ajacieden beten vooral na rust van zich af en trokken de zege (2-1) nipt maar verdiend over de streep. "Passie moet altijd standaard in je tas zitten."

07 februari 2016 - 16:03
UsershyraDesktopajax_dataimages0ae0b5e1373719876fe315a4377293bf_normal
De Boer hoopt niet dat de passie puur door Feyenoord komt. © Pro Shots

In het gesprek dat een deel van de spelers afgelopen week voerde met een supportersdelegatie werd vooral duidelijk dat de fans strijd en passie willen zien. De Boer hamerde daar zelf ook de gehele week op.

“Dan is het lekker dat je deze wedstrijd wint. Dit is voor de fans misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Zij willen dat we alles geven. Ik vind het goed dat mijn spelers beseffen wat fans er allemaal voor laten. Als mensen speciaal voor jou naar het stadion komen kun je niet op tachtig procent spelen," aldus de trainer.

Ajax toonde passie. De Boer voegde daar meteen aan toe dat dit niet alleen door Feyenoord zou moeten komen. “'Passie moet altijd standaard in je tas zitten,' zei Leo Beenhakker me altijd. Dat hebben we vandaag getoond. Uiteindelijk groeit dan het zelfvertrouwen, wordt het spel beter en zal kwaliteit de doorslag geven. Dan kun je af en toe tegen een zeperd aanlopen, maar meestal zal je aan het langste eind trekken.”

De Boer vatte de gretigheid van zijn spelers goed samen door te wijzen op het spel van de uitblinkende Joël Veltman. “Hij heeft volgens mij een heel stuk van Elia in zijn mond, want hij heeft hem volgens mij helemaal opgevreten. Ik denk dat Elia dat ook wel zo heeft gevoeld. Daar begint het in eerste instantie mee.”

Toch was de oefenmeester niet tevreden over het spel in de eerste helft. “Zij speelden alleen maar de lange bal en werden een paar keer gevaarlijk door simpelweg de duels te winnen. Duels moet je winnen of in ieder geval zorgen dat je tegenstander niet verder kan uitkomen. Daar ontstond het tegendoelpunt ook uit en de kans van Vilhena ook. Zij kregen ook corners omdat wij simpele duels niet wisten te winnen. Zij speelden op de lange bal en sloten van daaruit aan. Wij deden dat niet goed.”

De duels werden na de thee wel gewonnen. “Toen drukten we Feyenoord ook naar achteren en hielden we ze onder druk. Dan weet je ook dat je de bal rondom hun zestienmetergebied. Het is lekker dat we uiteindelijk de 2-1 maakten, maar we hadden daarna naar 3-1 en 4-1 kunnen en moeten uitlopen, vooral met die penalty natuurlijk.”

De strijd die zijn spelers toonden verraste hem dus niet. “Daar heb ik hen de hele week op gewezen. Een wedstrijd tegen Feyenoord is dan een mooie start, omdat het dan meestal vanzelf gaat. Ik heb van beide kanten veel strijd gezien. Het spel hoeft niet altijd fantastisch te zijn, maar in eerste instantie begint het altijd vanuit het hart. Dat was er zeker. Dit was best een leuk schouwspel om naar te kijken. Er ging veel heen en weer, soms met een opstootje, maar uiteindelijk wel met respect voor elkaar.”

Respect was er niet voor Kenneth Vermeer. De doelman kreeg spreekkoren naar zijn hoofd en er hing een pop met een strop aan de tweede ring. “Ik vind dat heel vervelend. Kenneth heeft een geschiedenis als Ajacied. Hij heeft zich in de jeugd keihard ingezet om op dat niveau te komen," aldus De Boer. Hij heeft keihard voor ons geknokt, zich nooit misdragen en was hier altijd een gentlemen. Daarom is het des te zuurder dat hij zo wordt neergezet. Degene die die pop ophing heeft meteen een stadionverbod gekregen."

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >