Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer tevreden over omdraaien Bazoer en Gudelj

Nemanja Gudelj leverde een van zijn betere prestaties in Ajaxshirt. Toeval of niet, hij speelde iets verder naar voren dan we van hem zijn gewend. En prompt was hij de schakel tussen verdediging en aanval. We noteren weer een assist in de boeken. Het foefje van Frank de Boer pakte goed uit.

29 februari 2016 - 10:22
UsershyraDesktopajax_dataimages62ca944d6523acda3fc8454acf112fa8_normal
Gudelj mag vaker zo spelen, niets op tegen! © Pro Shots

De cijfers van Gudelj liegen er met vier doelpunten en acht assists niet om, maar toch is de kritiek niet mals. Verleg dat spel nou eens sneller! Thuis tegen AZ gaf de Serviër gehoor aan die opdracht. “Ik had het gevoel dat Arek Milik daar zou staan. Gelukkig stond hij er,” deelt Gudelj over de openingsgoal.

“Inspelen en doorbewegen,” verklaart hij over zijn dwingende spel. Dat willen we iedere week wel zien, ook als hij achter Riechedly Bazoer de meest verdedigende middenvelder is. “AZ wil op een andere manier druk zetten. Dan ga je nadenken hoe je er het beste onderuit kunt komen,” vertelt De Boer over zijn tactische keuze.

“AZ had Gudelj veel meer als controleur verwacht. Dat hebben we dus mooi even niet gedaan. Dit keer stond Bazoer er, daar hadden ze veel moeite mee,” constateert de trainer. “AZ speelde met een rijtje van Henriksen, Van Overeem en een verdediger. Als Gudelj er staat, waar moet Van Overeem dan heen? Ik denk dat we het goed hebben gedaan.”

De Boer meldde al meerdere keren dat Gudelj 'onmisbaar' is voor dit Ajax. Toch lijkt het erop dat zijn ploeg het dit seizoen nog een wedstrijd zonder hem moet doen. Gudelj staat op scherp. “Al sinds november,” voegt hij zelf toe. “Het is altijd vervelend om op scherp te staan. Als ik die kaart moet pakken, pak ik 'm. Hopelijk hoef ik PSV-uit niet te missen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >