Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer prijst het 'voetbalgogme' van alerte Schöne

Het kan best gebeuren dat Lasse Schöne voor de tweede wedstrijd op rij in de basis start. De vorige keer moest hij drie maanden wachten om een aftrap mee te maken. Frank de Boer is goed te spreken over het optreden van de Deen tegen Feyenoord.

12 februari 2016 - 14:02
UsershyraDesktopajax_dataimagesc17582d130a395bc7f584f268aac0bf9_normal
Schöne veroverde tijdens de klassieker liefst negen ballen. © Pro Shots

Een paar keer per seizoen dienen zich dagen aan dat Ajax een speler als Schöne nodig heeft. De zondag van de klassieker was zo'n dag. De rechtspoot werd weer eens een kans gegund door zijn trainer en hij beschaamde het vertrouwen niet.

Het viel ons in eerste instantie niet eens op, maar wat blijkt er uit statistieken die wij onder ogen kregen? Schöne pakte van alle Ajacieden, als rechtsbuiten, de meeste ballen af van allemaal. “Het voetbalgogme zit vrij goed bij hem,” reageert De Boer als Ajax Life vraagt wat hij van die cijfers vindt.

“Lasse kan het spel lezen en onderschept daardoor meer ballen. Het is een belangrijk wapen als je op die positie ballen kunt veroveren. Dat is beter dan achterin. Als je nu een bal verovert, heb je misschien maar dertig meter te gaan richting het doel. Ik ben daar heel blij mee.”

“Lasse heeft een bepaalde scherpte, is alert. Hij is in ieder geval alert, ook al weet ik niet precies of hij alle ballen op de helft van Feyenoord afpakte. Hij is zelfs alert als hij de bal niet heeft,” vervolgt De Boer, die aankondigde dat hij weinig wijzigingen doorvoert voor het uitduel met FC Groningen.

“Zijn kans komt wel weer,” meldt hij bijvoorbeeld over het passeren van Arek Milik. Als blijkt dat Anwar el Ghazi opnieuw de voorkeur krijgt in de spits, nemen de kansen op een basisplaats voor Schöne alleen maar verder toe.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >