Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer over gebrek aan kansen: 'Werk aan de winkel'

Er worden ook in 2016 allerlei statistieken bijgehouden. En die zijn lang niet altijd vleiend als het over Ajax gaat. Wat blijkt? De nummer twee van de eredivisie voetbalde de minste kansen bij elkaar en begin de meeste overtredingen. “Werk aan de winkel,” concludeert Frank de Boer.

12 februari 2016 - 15:38
UsershyraDesktopajax_dataimages5d398c7b98acdf27a40819f0b95211ea_normal
De Boer erkent dat hij aan de slag moet. © Pro Shots

Als we kijken naar de ranglijst, heeft Ajax zeker niet de gemakkelijkste tegenstanders gehad. De klassieker wordt meestal weliswaar gewonnen, maar niet meer met het grootste gemak en Heracles Almelo en Vitesse staan vrij stevig in het linkerrijtje.

Dat zijn verzachtende omstandigheden, maar dan nog is het raar om mee te krijgen dat zelfs SC Cambuur (45) en De Graafschap (42) tot nog toe meer kansen creëren dan Ajax (39). Een kans is een kans als het gaat om 'schoten die volgden op een actie van een ploeggenoot, zoals een pass'.

“Daar moeten we iets aan doen, er is werk aan de winkel,” erkent De Boer tijdens zijn persgesprek. “Ik wist wel dat het niet goed ging, maar dat we laatste stonden? Nee. Laatste staan is ook een beetje overdreven.”

De trainer vervolgt: “Nogmaals, we zullen er alles aan doen weer bovenaan te komen. We praten erover, trainen erop en hopelijk vertaalt dit zich in de wedstrijd. Ik denk niet dat het angst is, wel vermoed ik dat het met overtuiging te maken heeft.”

En met passie. “Daar begint het sowieso altijd mee,” haalt De Boer de klassieker nog maar eens aan waarin Feyenoord (2-1) met eigen wapens werd verslagen. “Als je wedstrijden wilt winnen, moet je passie tonen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >