Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer neemt El Ghazi rode kaart niet kwalijk

Het is Ajax anno 2016 al twee keer gebeurd dat een wedstrijd na een rode kaart alsnog spannender wordt dan strikt noodzakelijk. Anwar el Ghazi werd tijdens Ajax - AZ (4-1) bij een marge van drie goals weggestuurd. De rechtsbuiten hoeft niet te vrezen voor een reprimande van Frank de Boer.

28 februari 2016 - 20:31
UsershyraDesktopajax_dataimages7f3a9c0b7f0ead0e3a8859951053332f_normal
El Ghazi ondergaat voor het eerst de 'walk of shame'. © Pro Shots

El Ghazi werd twee keer bestraft voor een overtreding op directe tegenstander Ridgeciano Haps. De eerste keer werd de fout van de Ajacied vrij zwaar bestraft en de tweede keer raakte hij de back dan wel opnieuw, maar of het een tweede gele kaart waard was? De Boer vindt van niet.

“Ik neem el Ghazi niets kwalijk. Hij probeert zijn man echt te ontwijken en als je hebt gevoetbald, dan weet je dat dit heel wat lijkt zonder dat er veel aan de hand is,” motiveert De Boer zijn mening. “Als je elkaar in volle vaart kruist en El Ghazi raakt hem licht, dan raakt-ie daarna zijn eigen been. Nogmaals, het lijkt heel wat...”

De trainer van Ajax vond de tweede gele kaart dus gemakkelijk gegeven, maar het gevolg is wel een automatische schorsing voor El Ghazi. Tegen een geelrode kaart kan een club geen protest indienen en dus moet er tijdens Willem II - Ajax op blaren worden gezeten door de hoofdpersoon.

Veel meer zorgen kan De Boer er eigenlijk niet bij hebben. “We missen achterin wat spelers, dat moeten er niet meer worden,” meldt hij desgevraagd. “PSV heeft een vrij brede, fitte selectie en is in dat opzicht in het voordeel, maar zij wedden ook nog op twee paarden. Het wordt afwachten.”

Ajax eindigde de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-2) ook al met tien man. Mike van der Hoorn moest inrukken nadat hij in de Euroborg ter hoogte van de middenlijn in de fout was gegaan. Met enig kunst- en vliegwerk lukte het ook toen om de drie punten veilig te stellen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >