Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer: 'Titel pakken met VDHoorn, Viergever? Ja, dat kan'

Ken je dat verhaal van de Ajaxverdedigers? Het begon in de zomer met maar liefst acht verdedigers, er zijn er nu slechts vijf beschikbaar. “Het seizoen duurt nog wel een tijdje,” rekent Frank de Boer voor. De trainer maakt zich geen zorgen over het talent bij de nog fitte verdedigers.

12 februari 2016 - 14:33
UsershyraDesktopajax_dataimages7f066f34a1be0d53e9a9b340a1335f8b_normal
Invaller Viergever krijgt het vertrouwen van De Boer. © Pro Shots

Het lukte Ajax al twaalf keer om de nul te houden. Maar als we kijken naar de invulling van de posities, is de verdediging vandaag de dag op drie plekken gewijzigd. En het ultieme wapen van pure snelheid achterin is ook verdwenen. Loopt dit goed af?

“Alle invallers hebben tijdens de klassieker een goed signaal afgegeven,” oordeelt De Boer, ook al ging er een boel mis vlak voor het incasseren van de openingstreffer. “Het zag er gewoon goed uit bij Mike van der Hoorn, Nick Viergever en Joël Veltman.”

De alternatieven moeten het doen nu de vaste basisklanten zijn uitgeschakeld. En dat in een titelrace tegenover koploper PSV, dat de laatste maanden amper een punt verspeelde. “Of we met Van der Hoorn en Viergever centraal achterin kampioen kunnen worden? Ja, dat kan,” aldus De Boer.

“De spoeling wordt vrij dun,” erkent de trainer wel. “Ik kan het niet veranderen, er moeten andere mensen opstaan. Nick is meer een leiderstype dan Jairo en kan misschien wel beter koppen, maar Jairo heeft meer snelheid. Ik zeg niet dat hij langzaam is, maar Jairo is sneller. En Nick heeft weer meer ervaring. Hij heeft al in veel wedstrijden bewezen dat hij een goede centrale verdediger is.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >