Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer kalm over hakbal Van Rhijn: 'Niet meer doen'

Hoe reageerde jij op de hakbal van Ricardo van Rhijn? Grote kans dat je tijdens de slotfase van FC Groningen - Ajax (1-2) in flinke woede ontstak. Frank de Boer zien we daar ook wel voor aan. De trainer zat de laatste tien minuten van de wedstrijd alleen niet meer te kijken.

19 februari 2016 - 14:38
UsershyraDesktopajax_dataimages48fd2a0a07eedeb0bcf9c1ff2627b341_normal
De optredens van Van Rhijn zien er niet zo lekker uit. © Pro Shots

Vanwege ziekte bij De Boer maakte Hennie Spijkerman in de Euroborg zijn debuut als inval-coach. De hoofdtrainer bleef achter in het hotel en was van plan om de wedstrijd via de televisie te volgen. Inderdaad, was van plan.

“Er was op mijn kamer wel een televisie, maar het juiste kanaal was niet beschikbaar. Ik heb dus op mijn telefoon zitten kijken. Maar het signaal was niet zo heel goed. De laatste tien minuten dacht ik: krijg de kolere, ik kijk niet meer,” vertelt De Boer over de laatste speelronde.

“Ik heb het hakje van Van Rhijn later pas teruggezien. Wat ik dacht? Moet je niet doen,” vervolgt de trainer. De Boer kennende is de kans groot dat hij anders niet zo rustig had gereageerd. “Ik heb al spanning als ik op de bank zit, maar het is nog erger om een wedstrijd via je telefoon te volgen.”

De rode kaart van Mike van der Hoorn bereikte ondanks de slechte ontvangst wel De Boers hotelkamer. “Je moet op dat moment weten dat je een gele kaart hebt. En vlakbij de middenlijn moet je niet zomaar instappen, gewoon je tegenstander voor je houden. Hij benadeelt zijn team, maar ook zeker zichzelf. Dit soort acties overkomen je ook eerder als je weinig speelt.”

Als gevolg van de rode kaart voor Van der Hoorn zijn er niet veel verdedigers meer over. Van Rhijn is ondanks zijn maffe hakbal een optie als rechtsback, terwijl het ook nog zou kunnen dat Nemanja Gudelj centraal in de achterste linie wordt geposteerd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >