Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer heeft geen last van jaloezie richting PSV

De gemiddelde Ajaxsupporter moet met enige jaloezie naar de verrichtingen van PSV in Europa hebben gekeken. Iets wat Ajax jaar in jaar uit niet lukte in de Champions League, lukte de Eindhovenaren wel. En in de achtste finale hield PSV woensdag knap stand tegen Athletico Madrid. Frank de Boer heeft in ieder geval geen last van afgunst.

27 februari 2016 - 10:46
UsershyraDesktopajax_dataimages8ae97779c3ccc64769146ed9384ef965_normal
De Boer is niet jaloers op PSV: "De echte topploegen zijn ze niet tegengekomen." © Pro Shots

Enige mate van jaloezie bij de trainer zou toch wel op zijn plaats zijn. Ajax lukte het dit jaar immers niet eens om de poulefase van de Europa League door te komen. Naïviteit en een gebrek aan routine was de belangrijkste oorzaak van de Europese uitschakeling. PSV beschikt met spelers als Andres Guardado wel over de nodige ervaring.

De Boer denkt echter dat het volgend jaar ook met de huidige spelers moet lukken om een Europees te overwinteren. “Als we de ploeg bij elkaar houden hebben ze een jaar of anderhalf ervaring. Samen met de interlands zouden ze dan genoeg routine moeten hebben voor dit soort wedstrijden,” zegt De Boer tegen Ajax Life.

“Jeugd is een filosofie die bij Ajax past,” vervolgt de trainer zijn verhaal. “Het is gebleken dat het dit jaar iets te pril was, maar de jongens zijn nu een stuk verder. Het is te hopen dat we volgend seizoen de vruchten kunnen plukken."

Ondanks het vertrouwen in de jeugd is Ajax nog altijd op zoek naar de juiste combinatie. Als de gelegenheid zich voordoet om een type Guardado naar Amsterdam te lokken dan zal de club het niet nalaten. Ajax hoopte dit seizoen dat Johnny Heitinga die rol zou vervullen, maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Maar is de trainer nou echt niet een klein beetje jaloers op de Eindhovenaren? “Zeker niet,” is de trainer stellig. “Ik gun het Philip Cocu zeker als goede vriend van me. Het is goed voor het Nederlands voetbal. En je moet niet vergeten dat wij vaak in de poule des doods met de top van de top zijn ingedeeld. De echte topploegen is PSV niet tegengekomen in de poule.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >