Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer beloont Muric met plekje bij de selectie

Zes doelpunten en elf assists verder heeft Robert Muric het voor elkaar. De Kroaat maakt deel uit van de selectie van Ajax voor de wedstrijd tegen Excelsior. Frank de Boer vindt het tijd om de buitenspeler te belonen vanwege zijn goede spel de laatste weken.

19 februari 2016 - 13:36
UsershyraDesktopajax_dataimagesc768dd150736d75e88c0de98c724400b_normal
Muric vertelde deze week hardop een kans te willen. © Pro Shots

Ajax heeft op zich weinig te klagen over het aantal buitenspelers, nu is het nog zoeken naar die ene constante factor. Misschien dat Muric hiertoe kan uitgroeien. De Boer kiest ervoor om Vaclav Cerny mee te sturen naar Jong Ajax en haalt Muric (19) bij de groep voor de wedstrijd van zondag.

“Robert is op de deur aan het kloppen, vandaar dat ik hem heb beloond,” luidt de verklaring van De Boer. Hij gaf eerder al aan dat het voor Cerny (18) beter is om volledige potjes te foebele met Jong Ajax en ook is Muric, die deze week hardop om een kans vroeg, ondertussen beter bereikbaar voor de trainer.

“Hij is al een tijdje hier en spreekt nu vrij redelijk Nederlands,” aldus De Boer, die zich eerder nog afvroeg of de Kroaat zijn instructies wel begreep. “Robert voelt zich hier steeds beter en dat zie je af aan zijn spel. Maar er valt nog veel meer uit te halen. Twintig goede minuten is niet genoeg.”

Waar Muric bij de groep wordt gehaald, staat er een vraagteken achter de inzetbaarheid van Daley Sinkgraven. De middenvelder kreeg in de slotminuut van Jong Ajax - Go Ahead Eagles (2-2) een tik op zijn voet en loopt sindsdien met hechtingen rond.

“Daley kan weer redelijk lopen, maar voetballen doe je met een bal, volgens mij. Die moet je wel eens aanraken. Het gaat steeds beter, al verwacht ik niet dat hij honderd procent fit raakt,” stipt De Boer aan. Hij verwacht wel gewoon over Riechedly Bazoer te kunnen beschikken. Bazoer werd tijdens een training op zijn enkel geschopt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >