Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer baalt dat Ajax geen 6-0 won van Rapid Wien

Misschien heb je het meegekregen, grote kans dat je donderdag andere plannen had. Onder normale omstandigheden had Ajax moeten aantreden in de Europa League. Maar ja, dit seizoen werd er niet overwinterd. Twee clubs waartegen Ajax onderuit gingen, kregen nu zelf een pak slaag.

19 februari 2016 - 15:29
UsershyraDesktopajax_dataimagesdb9b8b50723ac826b795da816c014476_normal
De Boer vult zijn vrije avondje met een potje tennis. © Pro Shots

Het lukte Ajax dit seizoen slechts om twee van zijn tien Europese wedstrijden te winnen. Dat is een magere score. Geen wonder dat De Boer er liever geen vragen meer over krijgt. De teleurstelling is nog altijd erg groot.

“Ik vind het leuk om naar wedstrijden te kijken, maar met de Europa League hou ik me nu niet zo bezig. Ik moest even tennissen met mijn dochter. Die had dat al zo lang gevraagd, dus ik moest een keer mee,” vertelt De Boer over de alternatieve invulling van zijn 'Europese avondje'.

Toen de trainer thuiskwam, las hij dat Molde FK met 3-0 onderuit was gegaan tegen Sevilla. En Rapid Wien werd compleet scheel getikt door Valencia, daar maar liefst een half dozijn treffers produceerde. Fenerbahçe won wel, met 2-0 van Lokomotiv Moskou.

De Boers antwoord aan Ajax Life: “Europees voetbal is op dit moment een gesloten boek voor ons. Valencia heeft met 6-0 gewonnen van Rapid? Ja, dat hadden wij ook kunnen doen, toen we met 2-0 voor stonden tegen tien man. Moeten doen...”

Ajax liet Rapid Wien terugkomen tot 2-2 om in de return ten onder te gaan. De kans op kwalificatie voor de Champions League was daarmee verkeken. En een niveautje lager bleef succes ook uit.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >