Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dapp're schrijver Lars loopt dagje mee als echte journalist

Lars Janssen had zondag mazzel! Of, nou ja, mazzel. Hij heeft het geluk helemaal zelf afgedwongen door onze competitie Dapp're Schrijver winnend af te sluiten. En wie wint, valt in de prijzen.

22 februari 2016 - 16:26
UsershyraDesktopajax_dataimagesad7b5f744db085613f857d34bdc58057_normal
Lars peutert een primeur los bij El Ghazi! © Pro Shots

Het wedstrijdverslag van Lars (16) van de thuiswedstrijd met Vitesse (1-0) was het beste van alle inzendingen. Dus reisde Lars zondag vanuit Roggel naar de Amsterdam Arena om op de dag van Ajax - Excelsior (3-0) mee te lopen met de redactie van Ajax Life, als echte journalist.

Hieronder staat het verslag dat Lars maakte van zijn belevenissen:

Omdat mijn verslag van Ajax- Vitesse als beste werd uitgekozen mocht ik de wedstrijd Ajax - Excelsior van de perstribune meemaken.

Voor mij begon de dag al vroeg. Omdat we vanuit thuis al om 10.30 moesten vertrekken omdat ik helemaal in Limburg woon. Ik moest om 13.00 in Amsterdam zijn. De aftrap van het duel was om 14.30 dus er was genoeg tijd om je nog wat voor te bereiden op te wedstrijd. In eerste instantie ging ik naar het kantoor van de Supportersvereniging Ajax.

Het was een erg mooi kantoor waar bijvoorbeeld shirts hingen van Heitinga, Sneijder, Maxwell en Anita. Daarna was het tijd om de perskaart op te halen. Dit gaf toegang tot de perskamer waar allemaal bekende journalisten waren, waaronder Simon Zwartkruis en Jan Joost van Gangelen. Ik mocht op de plaats van Frank de Boer plaatsnemen waar hij altijd zit tijdens de persconferentie.

Nadat in de persruimte de opstelling bekend werd gemaakt werd het tijd om naar de perstribune te gaan. Vanaf de perstribune kon ik de warming up van Ajax bekijken. Wanneer de klok half 3 sloeg begon de wedstrijd Ajax - Excelsior.

Ajax kwam niet goed uit de startblokken, het baltempo was erg laag. Daardoor krijgt Excelsior ook de eerste serieuze kans in de wedstrijd. Gelukkig schiet Elbers net naast. Een paar minuten later een negatief hoogtepunt in de wedstrijd. Wanneer de jarige Davy Klaassen een lange bal geeft wordt El Ghazi met een soort karatetrap in het gezicht geraakt.

Gelukkig kon El Ghazi wel doorspelen, maar de pijn is begrijpelijk. Hij bleek na de wedstrijd een gekneusd jukbeen te hebben en er was ook nog een stuk van zijn tand eraf. Het duurt ongeveer een halfuur voordat Ajax goed in de wedstrijd komt. Ajax was gevaarlijk met twee kopballen van Younes en Klaassen, alleen niet doeltreffend.

Vlak na de gemiste kopbal van Klaassen wint Viergever een duel in de lucht waardoor Milik aan de bal komt. Hij poort Sander Fischer, schiet en scoort op mooie wijze. Een goed geplaatst schot dat niet houdbaar was voor Excelsiordoelman Muyters. Younes was vlak voor rust nog dicht bij, maar Muyters verrichte een prachtige redding.

Na de rust begint Ajax niet goed. Ajax mocht blij zijn dat ze de 2-0 maakte, dat voelde als een bevrijding. Een mooie goal van Milik die de bal in de verre hoek schiet. Hij laat iedereen die kritiek heeft op de Poolse spits weten dat die kritiek misschien wel onterecht is. Na de 2-0 doet Ajax het rustig aan. Ondanks dat Milik nog een enorme kans krijgt op een hattrick, maar een prachtige reflex van Muyters – die een goede wedstrijd speelde – voorkomt dat.

In de 81ste minuut was er een debuut voor 19-jarige Robert Muric. De Boer gunde hem speeltijd doordat zijn prestaties bij Jong Ajax positief opgevallen waren. Muric beleefde in de 85ste minuut een moment wat hem zijn hele leven bij gaat blijven. Hij zet de aanval zelf op, geeft de bal aan Milik die hem in een keer door kaatst. Muric die niet egoïstisch is, geeft de bal op de jarige Davy Klaassen die op zijn verjaardag een mooi cadeau krijgt van de jonge Kroaat. En dit betekent dat de wedstrijd eindigt op een terechte 3-0 uitslag.

Na de wedstrijd werd het tijd om naar de mixed zone te gaan, waar alle journalisten staan om interviews af te leggen met een aantal spelers. Ik had er voor gekozen om een interview te doen met Ajaxtalent El Ghazi. Ik stelde El Ghazi een aantal vragen zoals hoe het met hem ging na de karatetrap.

Hij liet merken dat hij wel nog last had van zijn jukbeen maar dat het gelukkig wel goed met hem gaat. Verder liet El Ghazi weten dat Cristiano Ronaldo zijn allergrootste voorbeeld is en dat zijn droomclub Real Madrid. Stel je voor El Ghazi en Ronaldo voorin bij Real Madrid, dat zou toch een fantastisch duo zijn? Verder was ik ook nog op de foto geweest met Joël Veltman.

Ik wil Ajax Jonge Schare ontzettend bedanken voor de supermooie en onvergetelijke dag. Het is een dag waar ik later nog veel over kan praten, want niet iedereen kan zeggen dat hij op de perstribune bij Ajax is geweest en een interview heeft mogen doen met El Ghazi.

Het was een topdag!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >