Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Daar is-ie: aanklager opent vooronderzoek naar klassieker

Is het een verrassing? Nee, niet echt meer. De onafhankelijke aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de gebeurtenissen tijdens de klassieker. Het onderzoek betreft verschillende incidenten.

11 februari 2016 - 16:33
UsershyraDesktopajax_dataimages7df437ac4178bd5a73d5ad37d1873034_normal
De aanklager wil ook het verhaal achter dit doek weten. © De Brouwer

Het meest in het oog springende incident deed zich voor met een pop die Kenneth Vermeer moest voorstellen. Vak410 liet deze pop bungelen aan de balustrade van de tweede ring, waarbij ook een spandoek met kwalijke teksten werd getoond.

Er waren tijdens Ajax - Feyenoord ook kwetsende spreekkoren te horen en de KNVB is benieuwd wat Ajax voor, tijdens en na de wedstrijd heeft gedaan om dit te voorkomen of hiertegen op te treden. Tenslotte werd er vanaf de tweede ring vuurwerk naar beneden gegooid.

We hebben de stadionspeaker horen oproepen om de ploeg op een positieve wijze te ondersteunen, terwijl de fan die de Vermeer-pop liet bungelen binnen de kortste keren in de kraag werd gegrepen.

Ajax krijgt tot en met woensdag 24 februari de tijd om de aanklager schriftelijk op de hoogte te brengen. Als de KNVB daarna van mening is dat de club goed heeft gehandeld, willen de opgelegde straffen nog wel eens meevallen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >