Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cruijff: 'Resultaten behandelingen zijn positief'

Kijk dat zijn de betere berichten. Johan Cruijff onderging afgelopen maanden een aantal behandelingen om te genezen van zijn longkanker. Die hebben volgens de nummer 14 goed uitgepakt.

13 februari 2016 - 10:45
UsershyraDesktopajax_dataimages495b01fcd2bcf5258c708b52a3fb4651_normal
De massale steunbetuigingen hebben de nummer 14 goed gedaan. © Pro Shots

“Na diverse medische behandelingen kan ik zeggen dat de resultaten erg positief zijn, met dank aan het uitstekende werk van de artsen, het medeleven van de mensen en mijn positieve mentaliteit,” meldt Cruijff op zijn website.

In oktober vorig jaar lekte het nieuws uit dat Cruijff longkanker had. Toen was hij nog in het ongewisse. “Het is echt vervelend dat het zo snel is uitgelekt, want het enige wat ik nu weet is dat ik longkanker heb. Meer niet. Omdat het onderzoek nog gaande is. Ik weet dus de voornaam, niet de achternaam,” zei hij destijds.

De steun in alle Nederlandse stadions die op het nieuws volgde was groots. Ook in de Amsterdam Arena klapten de mensen bij de wedstrijd tegen Roda JC de handen stuk in de veertiende minuut voor Cruijff.

Het heeft Cruijff gesterkt in zijn strijd tegen kanker. “Op dit moment heb ik het gevoel dat ik 2-0 voorsta in de eerste helft van een wedstrijd die nog niet gewonnen is. Maar ik weet zeker dat ik uiteindelijk ga winnen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >