Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bazoer in belangstelling van complete Europese top

Het valt te hopen dat Ajax de Europese elite komende zomer nog buiten de deur weten te houden. Maar als het toch onmogelijk blijkt, valt weer te hopen dat clubs tegen elkaar opbieden. Er is belangstelling genoeg voor Riechedly Bazoer. De clubs staan in de rij.

26 februari 2016 - 09:16
UsershyraDesktopajax_dataimages04310127c5b0ebbfd3898c98a0846360_normal
Bazoer heeft bij Ajax best nog dingen te leren. © Pro Shots

Bazoer is pas een jaar vaste basiskracht bij het eerste elftal, maar er wordt hem een grote toekomst voorspeld. Het negentienjarige talent is niet meer weg te denken van het middenveld en dat valt op. Niet alleen in de eredivisie, maar ook ver daarbuiten. Van de Bundesliga tot de Premier League.

Het is geen geheim meer dat broer en zaakwaarnemer Irchandly Bazoer recent een rondleiding kreeg op het trainingscomplex van Chelsea. Dit is andere Engelse clubs niet ontgaan. De Ajacied prijkt vrijdag op de achterpagina van The Mirror, dat zeker meent te weten dat Manchester City wordt aangespoord door aanstaand trainer Pep Guardiola om snel te handelen.

De kans dat Bazoer volgende week een contract tekent bij een nieuwe club, schatten we niet zo heel groot in. Maar toch, je weet het niet. Feit is dat er steeds meer berichten opduiken waarin hij wordt gelinkt aan grote clubs. Voetbal International deed eerder deze week met Bayern Munchen, Borussia Dortmund, AC Milan en Juventus ook al een duit in het zakje.

Bazoers droomclub FC Barcelona staat al langer op dit lijstje, terwijl Napoli afgelopen winter al akkoord was met Ajax over een transfersom van 25 miljoen euro plus een percentage van een toekomstige transfer. Het is dat Bazoer zelf niet wilde, anders was hij nu al vertrokken uit de Amsterdam Arena. Dit tot onvrede trouwens van veel supporters.

Als meerdere clubs serieus strijden om de handtekening van Bazoer, kan het best gebeuren dat de transfersom nog verder oploopt. Dit gebeurde vorig jaar rond Memphis Depay. PSV verkocht hem uiteindelijk voor zo'n 30 miljoen euro aan Manchester United. Depay kent tot op heden wel een tegenvallend eerste jaar op Old Trafford...

Alles staat of valt natuurlijk met de vraag: wat wil Bazoer zelf? Wie het vraagt, krijgt deze dagen als antwoord dat hij blij en tevreden is in dienst van Ajax. “Ten eerste heb ik nog een contract tot 2020. En ik heb het bij Ajax naar mijn zin. Napoli heeft veel geboden voor mij, maar het was gemakkelijk om 'nee' te zeggen,” reageert de hoofdpersoon in 1900. “Ik wil mezelf nog verder ontwikkelen. En ik wil kampioen worden met Ajax. Daarna kijk ik wel verder.”

Is het trouwens een beetje terecht dat de waarde van Bazoer op zo'n 30 miljoen euro wordt geschat? Wij doken de statistieken in!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >