Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Andersen: 'Contact met Ajax af en toe zou prettig zijn'

In tegenstelling tot Richairo Zivkovic bloeide Lucas Andersen helemaal op bij Willem II. De Deen scoort, geeft assists en is belangrijk voor de ploeg van Jurgen Streppel. Het enige wat nu nog ontbreekt is af en toe een belletje van Frank de Boer.

06 februari 2016 - 11:45
UsershyraDesktopajax_dataimages084ce7de40e351c14fa488c19c0d511e_normal
Andersen hoeft niet per se terug naar Ajax. © Pro Shots

Want dat contact met de trainer is er niet. En dat is opvallend. Want waar de supporters en journalisten de Deen al snel te licht bevonden voor Ajax, bleef De Boer onverstoorbaar vertrouwen houden in het talent van Andersen.

De supporters bleven echter morren en uiteindelijk besloot Ajax zelf ook dat het voor Andersen goed was om een jaartje vertrouwen te tanken bij provincieclub Willem II. "Natuurlijk heb ik wel twijfels gehad. Maar ik heb vrij snel laten zien dat dit een goede keuze was door vanaf de eerste dag beslissend te zijn," zegt hij in gesprek met de NOS.

Streppel erkent de meerwaarde van Andersen en stelt de middenvelder bijna iedere wedstrijd op. Dat vertrouwen betaalde Andersen met vier doelpunten en evenzoveel  assists terug – al moet daar wel bij vermeld worden dat de goede cijfers grotendeels te danken zijn aan de loepzuivere hattrick tegen FC Twente.

Feit is wel dat Andersen stappen maakt in Tilburg, iets wat ze in Amsterdam voorlopig een beetje lijken te negeren. De mensen van Ajax zochten nog geen contact met de Deen. "Dat mis ik wel. Waarschijnlijk ga ik straks ook weer terug naar Ajax, dus het zou wel leuk zijn om af en toe contact te hebben met hen."

Andersen geeft aan dat hij gebaat is bij vertrouwen. Een complimentje na een goede wedstrijd van De Boer zou hij prettig vinden, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. "Dat is wel jammer, ja. Ik heb dat misschien wel wat meer nodig dan anderen," zegt hij.

Ligt zijn toekomst in Amsterdam? Dat ligt er volgens Andersen aan. "Als zij graag met mij door willen en het gevoel is goed, dan ga ik terug. Maar van mij hoeft het niet per se. Als ik terug moet, ga ik strijden voor een basisplek."

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >