Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxvrouwen op titelkoers na minimale zege op Heerenveen

De Ajaxvrouwen hebben vrijdagavond uitstekende zaken gedaan voor het kampioenschap. De ploeg van Ed Engelkes won in eigen huis met 1-0 van SC Heerenveen. Maar misschien nog wel belangrijker: nummer twee FC Twente verloor verrassend van ADO Den Haag.

13 februari 2016 - 09:55
UsershyraDesktopajax_dataimages689c4468e858b905c774d31fba77623c_normal
Het was niet groots tegen de Friezen, maar de vreugde was er niet minder om. © Sjoerd Tullenaar

De Amsterdammers liggen nu serieus op titelkoers. Het gat met zowel nummer twee FC Twente als nummer drie PSV bedraagt zeven punten. FC Twente speelde wel een wedstrijd minder dan beide ploegen.

Het povere spel wat de Ajaxvrouwen vrijdagavond op de mat legden was hierdoor snel vergeten. De ploeg wist zelf niet te scoren, maar gelukkig hielpen de Friezen een handje. Lysanne van der Wal werkte een inzet van Marlous Pieëte in eigen doel.

 “We kunnen ook winnen, zonder zelf te scoren. De 1-0 werd weliswaar gemaakt door een tegenstander, maar dat was daarom niet minder verdiend. Wij waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij,” zei Engelkes.

En daar moeten we de trainer gelijk in geven. Waar het in de eerste helft nog erg plichtmatig was, hadden de Ajacieden in de tweede helft een duidelijk overwicht. Zoals wel vaker werden de kansen alleen niet afgemaakt. De zege kwam ondanks de magere voorsprong echter niet meer in gevaar.

Engelkes: “We hebben ons de tweede helft hersteld en toen wél veel gecreëerd. Dat is een compliment voor de ploeg. Heerenveen is na rust nauwelijks nog over de middenlijn gekomen. Daarvoor trouwens ook maar twee keer. Heerenveen was volledig ingesteld op tegenhouden.

De Ajaxvrouwen kunnen volgende week rustig achterover leunen en kijken wat de concurrentie doet. De ploeg hervat de competitie op 26 februari met een uitwedstrijd tegen Telstar (aftrap 19.30 uur).

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >