Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax trekt faciliteiten Vak410 de rest van het seizoen in

We maken ons dan misschien al op voor de volgende speelronde, de nasleep van de klassieker is nog steeds gaande. Ajax heeft laten weten dat het in totaal zo'n twintig supporters op het oog heeft en Vak410 mag de rest van het seizoen geen gebruik meer maken van faciliteiten van de club.

12 februari 2016 - 15:55
UsershyraDesktopajax_dataimages336324c600c59aa9b7b09baae7a544dc_normal
Ajax stelt Vak410 even geen faciliteiten meer ter beschikking. © Pro Shots

Ajax stelt een dadergerichte aanpak te prefereren boven het opleggen van collectieve maatregelen.  Maar als er nog een ernstig en grootschalig incident plaatsvindt, blijft het sfeervak leeg tijdens de twee thuisduels die hierop volgen.

De club meldt dat Vak410 tijdens de resterende thuiswedstrijden dit seizoen geen gebruik meer kan en mag maken van faciliteiten van de club. Denk hierbij aan zaken als het podium op het vak, een geluidsinstallatie en dat soort zaken.

De supporter die de veelbesproken pop over de balustrade hing om het ophangen van Kenneth Vermeer uit te beelden, is zoals bekend afgelopen zondag al aangehouden. Ajax heeft hem een stadionverbod opgelegd, net als de supporter die vanuit Vak410 vuurwerk naar beneden gooide.

We lezen in de mededeling dat er in totaal twintig supporters in beeld zijn die zich aantoonbaar schuldig hebben gemaakt aan wanordelijkheden. Van acht van hen zijn inmiddels gegevens bekend, de club verwacht over de andere twaalf snel meer duidelijkheid te hebben. Zij kunnen net zo goed een stadionverbod tegemoet zien.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >