Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax past noodgreep toe en haalt 'nederige' Zivkovic terug

Richairo Zivkovic is tijdens de tweede helft van het seizoen weer op De Toekomst te bewonderen. Het bleek toch te moeilijk om hem toch weer elders te stallen. Daarop besloot Ajax hem maar weer binnenboord te halen. Verwacht alleen niet direct speeltijd voor Zivkovic bij de hoofdmacht.

02 februari 2016 - 09:14
UsershyraDesktopajax_dataimagesbed089e2b14e15d5daa6344f434b8ceb_normal
Zivkovic kweekte vorig seizoen flink wat zitvlees. © Pro Shots

Er was genoeg belangstelling voor Zivkovic, maar het werd nogal gecompliceerd om hem aan zijn vierde club in krap twee jaar tijd te helpen. Willem II heeft ook een stem in een driehoekstransfer van Zivkovic en de twee clubs die interesse toonden – Roda JC en FC Twente – zijn directe concurrenten.

“Het is belangrijk dat hij aan spelen toekomt. We proberen hem nu ergens anders te stallen,” meldde Frank de Boer vrijdag nog. “We moeten zorgen dat hij de beste keuze gaat maken.” Helaas voor 'Zivko' valt er niets meer te kiezen en hij moet terug naar start. Die start is bij Jong Ajax.

En ook daar moet hij zich maar in het team zien te knokken, afgaande op de woorden van De Boer. “Er komen bij Jong Ajax ook alweer nieuwe talenten aan. We willen Kasper Dolberg de stap laten maken en Sam Hendriks doet het ook goed.”

Hoewel er dus opnieuw gedoe is rond Zivkovic, neemt de trainer het dit keer voor zijn pupil op. “Hij doet zijn stinkende best,” aldus De Boer. We horen in Tilburg geluiden dat de kwaliteiten van de spits tegenvielen. “Als Zivkovic beter is dan een ander, speelt-ie,” meldde Jurgen Streppel.

Zivkovic vindt zichzelf trouwens beter dan Yaya Sanogo, aan wie Ajax helemaal niets heeft gehad. Sanogo koos inmiddels het hazenpad naar Charlton Athletic. Dus misschien wordt er netto nog wat vooruitgang geboekt.

“Ik keer nederig en strijdbaar terug,” aldus Zivkovic zelf tegenover De Telegraaf. “Mensen vergeten wel eens dat ik pas negentien ben, omdat ik al een hele tijd meeloop. De druk die er nu op mijn schouders ligt, heb ik zelf gecreëerd. Het is nu aan mij om dat stempel weg te poetsen.”
 
Daarmee klinken voor de zoveelste keer mooie woorden uit de mond van de spits, die het toch echt eens moet gaan waarmaken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >