Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax A1 plaatst zich in Youth League voor laatste zestien

Ajax A1 maakt eindelijk deel uit van het hoofdtoernooi van de Youth League. Er was een omweg voor nodig, maar de talenten van De Toekomst zitten bij de laatste zestien. Onder aanvoering van supertrio Van de Beek, Cerny en Nouri was Ajax A1 met 3-1 te sterk voor Sevilla A1.

09 februari 2016 - 16:52
UsershyraDesktopajax_dataimages3dffd53f6503fb6ed8a25b7d6bf04d1a_normal
Dekker (links) viert de openingstreffer met zijn ploeggenoten. © Pro Shots

De wedstrijd in de play-offs tegen Sevilla A1 had binnen twintig minuten beslist kunnen zijn, maar slechts Vince Gino Dekker wist het net te vinden. De buitenspeler hoefde de bal slechts nog binnen te tikken na een goede actie van Donny van de Beek.

Middenvelder Van de Beek bepaalde het ritme van de wedstrijd en het was fijn geweest als zijn ploeggenoten een tweede kans hadden afgemaakt. Het werd nu toch nog even spannend na een miscommunicatie in de verdediging. Sevilla A1 profiteerde hiervan namens Manuel Garcia.

Onder het toeziend oog van een volle Bobby Haarms-tribune stelden de talenten in de tweede helft alsnog orde op zaken. Van de Beek nam een bal kort na rust ineens op zijn pantoffel en bracht het verschil op het veld ook in uiting op het scorebord.

'Appie' Nouri maakte een minuutje of tien aan alle onzekerheid een einde door uit de kluts het derde doelpunt voor Ajax A1 te maken. Het keurkorps van Frank Peereboom kwam in de slotfase niet meer in de problemen en behoort wederom tot de zestien beste jeugdteams van Europa.

De Uefa koppelt Ajax A1 maandag de 15e door middel van een loting voor de achtste finales aan een nieuwe opponent. De acht groepswinnaars mochten deze playoff-ronde overslaan en stromen weer in. Ajax A1 moest de omweg trouwens afleggen omdat het eerste elftal niet in de echte Champions League speelt.

Ajax A1 komt over twee weken alweer in actie, op 22 of 23 februari.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >