Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Afdeling huurlingen: Duarte naar NAC, Ligeon naar Utrecht

Op de een of andere manier gebeuren er bij Ajax altijd dingen kort voor de deadline. Anno januari 216 werd geen uitzondering gemaakt. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt vonden Lerin Duarte (NAC Breda) en Ruben Ligeon (FC Utrecht) een nieuwe club.

02 februari 2016 - 10:30
UsershyraDesktopajax_dataimages77ab3af4f4a32d35f5d96a0dbc822f30_normal
Duarte weet al een beetje hoe het is in de Jupiler League. © Pro Shots

Ajax probeert Duarte al tijden te slijten in de hoop ruimte te maken binnen het salarishuis. Maar dat wilde niet echt lukken, met als gevolg dat de middenvelder het afgelopen halfjaar op een zijspoor bivakkeerde. Nu is het alsnog gelukt om hem te verhuren, al zal het weinig geld opleveren.

NAC staat niet bekend als een club die het breed heeft, zeker niet na de degradatie naar de Jupiler League. Inderdaad, Duarte maakt het seizoen af in de biercompetitie. Dit maakt het vrij pijnlijk dat Ajax een jaar of drie geleden nog zo'n 3 miljoen euro voor hem over had.

Duarte slaagde er niet in om het te maken bij Ajax en leek ook lang niet altijd even fit. Op Ligeon werd net zo goed sporadisch een beroep gedaan. De rechtsback werd vorig seizoen door Ajax aan NAC verhuurd, maar kon niet voorkomen dat de Bredanaars eruit vlogen aan het einde van het liedje.

Ligeon maakte afgelopen zomer indirect de pikante overstap naar Willem II, maar kwam daar amper aan spelen toe. De rechtsachter verklaarde laatst al spijt te hebben van zijn keuze; hij had beter een contract kunnen tekenen bij Utrecht in plaats van een jaartje verlengen bij Ajax.

De wens van Ligeon komt nu alsnog uit, al gaat het in de Domstad niet om een driejarig contract maar een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen. Ligeon is na Frenkie de Jong en Richairo Zivkovic al de derde Ajaxhuurling die vervroegd vertrekt uit Tilburg...

Slechts de ontwikkeling van Lucas Andersen stemt betrokkenen tevreden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >