Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

A1 gaat voor kwartfinale tegen titelhouder Chelsea

Om 17:00 vanavond trapt de A1 van Ajax in Lyon af tegen de plaatselijke Olympique. Vorig jaar strandde de ploeg in de achtste finale tegen AS Roma, met penalty’s. Dat moet dit jaar anders, met de ervaring van jongens als Vaclav Cerny en Donny van de Beek.

24 februari 2016 - 10:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesff540df664a1db77eb1911fc4f73bd1a_normal
De mannen met de juiste ervaring om verder te komen: Cerny, Van de Beek en Nouri. © Ajax Images

Op het digitale huis van de club vertelt de jonge Tsjech dat hij de nog jongere garde best aan de hand wil nemen: “Ik wil het goed doen en een leider in het veld zijn. Natuurlijk voel ik daardoor wat extra druk, maar ik ben iemand die goed met spanning om kan gaan. Ik heb vooral veel zin in de wedstrijd.”

De aanvaller zegt ook te weten hoe: “Het gaat erom hoe je jezelf gedraagt, wat je doet buiten het veld is ook belangrijk. We praten veel en de boys vragen af en toe hoe dingen bij het eerste en Jong Ajax gaan. Dat is prima en hoort erbij. Zelf vroeg ik de jongens van 1 ook veel.”

Enne, Cerny - de maker van de winnende treffer tegen Celtic in de ekte-ekte Champions League, ziet de Youth League niet als een stap terug: “Ik vind het hartstikke leuk om met deze jongens te spelen, in zo’n mooie wedstrijd bovendien. Dit is het topniveau in mijn eigen leeftijdscategorie. Waarom zou ik dat als een stap terugzien? Ik vind het juist wel goed voor mij.”

Trainer Frank Peereboom vertelde gisteravond bij de laatste training in Frankrijk dat de lessen van vorig jaar tegen AS Roma meetellen bij de A1: “Veel van deze jongens hebben toen ervaring opgedaan. Dat was een rotervaring, met penalty’s verliezen. Daardoor is dit een strijdbare ploeg. We zijn weer een stap verder.”

De trainer kan beschikken over spits Kasper Dolberg, die na een liesblessure weer volop meetrainde. Belangrijk, want de jonge Deen loopt dit seizoen één-op-één in Europees verband.

Liefhebbers van aanstormend Ajax-talent kunnen dit duel in de Youth League live volgen op Ajax.nl, via de livestream. Mocht Ajax A1 doorgaan naar de kwartfinale, dan wordt het duel met Chelsea afgewerkt op 8 of 9 maart.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >