Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech had zin in Afrika Cup: 'Heb rood-groen bloed'

We proefden al dat er wat onenigheid was, maar Hakim Ziyech wilde zo graag. Hij was klaar om met Marokko te schitteren op de Afrika Cup. Die droom valt nu in duigen. De spelmaker is direct na de winterstop gewoon beschikbaar voor Ajax.

22 december 2016 - 10:26
UsershyraDesktopajax_dataimages6793b91046316d4f5dae959853af7d85_normal
Geen prijs voor Ziyech met Marokko, wel bij Ajax? © Pro Shots

Als Ziyech met Marokko ver was gekomen tijdens de Afrika Cup, had hij de eerste vier wedstrijden van Ajax in 2017 moeten missen. En hij was van plan om zijn land te dienen.

“Voordat Ajax me aantrok, wist de club dat ik naar de Afrika Cup zou gaan. Natuurlijk wil ik ook kampioen worden, maar dit zijn interlandverplichtingen,” aldus Ziyech in de nieuwe papieren uitgave van Ajax Life.

“Als ze je uitnodigen, ben je verplicht te gaan. Ik kijk er ook enorm naar uit. In mijn bloed zit toch het rood-groen van Marokko,” vervolgde Ziyech twee weken geleden. Van dat ‘kijk’ moeten we ‘keek’ maken, gezien de ontwikkelingen van de laatste dagen.

Bondscoach Hervé Renard heeft Ziyech niet nodig. En dat is toch bijzonder, aangezien de spelmaker was genomineerd voor diverse persoonlijke onderscheidingen binnen het Afrikaanse voetbal.

Ziyech koos pas een jaar geleden voor interlandvoetbal met Marokko. Guus Hiddink nodigde hem in 2015 uit bij het Nederlands elftal, maar een blessure voorkwam een debuut.

Wat als hij niet geblesseerd was geraakt? “Als ik toen wel had gespeeld voor Oranje, was ik niet gelukkig geweest nu, denk ik. Dat was een verkeerde keuze geweest.”

Benieuwd naar het volledige interview met Ziyech? Check dan je brievenbus voor een verse krant. Of sluit je aan, zodat je de volgende Ajax Life ontvangt!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >