Winnende Ajaxvrouwen winterkampioen met 8 punten los

De Ajaxvrouwen hebben op de laatste speeldag voor de winterstop uitstekende zaken gedaan. Niet alleen won de ploeg zelf op bezoek bij Telstar (3-6), concurrent FC Twente verloor in Den Haag van ADO. De voorsprong op de tukkers bedraagt nu acht punten.

24 december 2016 - 08:51
UsershyraDesktopajax_dataimages9088eaa174716707fee9b447214e19c0_normal
Van Dongen was met twee doelpunten belangrijk voor haar team. © Sjoerd Tullenaar

De Amsterdammers gaan door de zege op Telstar ongeslagen de winterstop in. Met twaalf overwinningen en twee gelijke spelen staat de ploeg van Ed Engelkes fier aan kop in de eredivisie. “We hebben nog niets, maar ik ben er wel enorm trots op dat we ongeslagen aan het nieuwe jaar gaan beginnen,” zei de trainer op het digitale thuis van de club.

Overigens ging het in Velsen-Zuid alles behalve vanzelf tegen de nummer vijf van de competitie. Ondanks een felle start kwam de ploeg al snel op achterstand. Linda Bakker schoot na zeven minuten de thuisploeg op voorsprong.  Gelukkig zorgde Merel van Dongen niet lang daarna alweer voor de gelijkmaker door een hoekschop van Marjolijn van den Bighelaar binnen te koppen.

Toch lieten de Amsterdammers zich na een half uur spelen weer verrassen door Telstar. Katja Snoeijs rondde een counter van Telstar uitstekend af. Gelukkig kwamen de Ajaxvrouwen nog voor rust weer langszij. Dit keer was het Kelly Zeeman die voor de gelijkmaker zorgde.

Aan vermaak geen gebrek dus met vier doelpunt voor de rust. De clubs deden er in de tweede helft zelfs nog een schepje bovenop. Eerst was het opnieuw Merel van Dongen die de 2-3 binnenschoot, niet veel later strafte Linda Bakker een foutje van Eli Sarasola af: 3-3.

De Ajaxvrouwen wisten het veldoverwicht pas in de laatste tien minuten uit te drukken in de score. Lucienne Reichardt, die er in de eerste helft was ingekomen voor de geblesseerde Anouk Hoogendijk, zorgde eerst voor de 3-4. Chantal de Ridder maakte het doelpuntenfestijn compleet door zowel de 3-5 als de 3-6 te maken.

Zo sloot de ploeg van Engelkes een uitstekende eerste seizoenshelft af met een zege. De ongeslagen status werd behouden en de ploeg zag het gat met FC Twente zoals gezegd groeien tot acht punten. De competitie wordt op 3 februari weer hervat met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.