Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wedstrijdje rust hoeft van Veltman niet zo nodig

Grote kans dat Kenny Tete donderdag tegen Standard Luik weer eens aan de aftrap staat. En de kans is groot dat Joël Veltman hem zondag in Enschede weer aflost, geheel fris en fruitig. Toch heeft Veltman niet zozeer behoefte aan een midweekje rust.

08 december 2016 - 12:50
UsershyraDesktopajax_dataimages74797424cf8d7c74bc6a2394981cd26e_normal
Veltman heeft liever een dubbel programma. © Pro Shots

Veltman is en blijft de vaste keus van Peter Bosz, iets waar de voormalig centrale verdediger het helemaal mee eens is. Veltman vindt het prima om te discussiëren over zijn functioneren, zolang hij maar speelt. Dat deel van het verhaal kun je hier lezen.

Je zou denken: een wedstrijdje voor Tete en vol uitgerust op naar het uitduel met FC Twente, maar zo redeneert Veltman niet tegenover Ajax Life. “Ik vind het echt heerlijk om donderdag en gelijk zondag weer te spelen,” meldt hij.

“Ik vind het moeilijker om een midweekje vrij te zijn. Van zondag tot zondag en dan een hele week niks, laat mij maar twee keer in de week ballen. Dan blijf je in de routine. Het lijkt wel alsof ik met donderdag-zondag in de slotfase juist meer energie heb, heel gek.”

Indien Veltman donderdag speeltijd krijgt in Luik, moet hij wel een beetje voorzichtig zijn. Hij staat op twee gele kaarten. “Als de trainer een beroep op mij doet, speel ik graag. Zelfs nu we al groepswinnaar zijn. Maar ik wil niet tegen een gele kaart aanlopen, dan moet ik ‘iets zachter’ spelen.”

Als Veltman geen derde gele kaart pakt, begint hij na de winterstop weer met een schone lei.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >