Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vier redenen waarom Ajax een heet avondje tegemoet gaat

Het laatste groepsduel in de Europa League gaat voor Ajax dan misschien nergens meer over, toch staan er wel degelijk belangen op het spel. Om niet te zwijgen over randzaken. Vier redenen waarom Standard Luik - Ajax vanaf 21.05 uur een heet avondje beloofd te worden.

08 december 2016 - 09:58
UsershyraDesktopajax_dataimagesb592ea82da24c1df3e3542d9979d59d9_normal
De bal rolt vanaf 21.05 uur, maar er speelt zo veel meer. © Pro Shots

Sportieve strijd
Standard Luik moet winnen om uitzicht te houden op kwalificatie voor de zestiende finales, maar er zit een addertje onder het gras. Als Standard met 2-0 wint van een jeugdig Ajax, maar Celta de Vigo met 3-0 te sterk is voor het al uitgespeelde Panathinaikos, eindigen de Spanjaarden als tweede in  groep G. Hoezeer zullen de frustraties hiervan oplopen, onder de Belgen?

Binnenskamers gedonder
We weten sinds het bezoek aan de Amsterdam Arena dat de supporters van Standard een beetje vuurwerk niet schuwen, er werden fakkels naar beneden gegooid, maar er is meer aan de hand. De Waalse derby werd na 68 minuten gestaakt, vooral omdat de Standardfans zich weer misdroegen. De club besloot hierop voor het vervolg van het reguliere seizoen geen uitfans meer mee te nemen. Met zo’n besluit van zijn club is natuurlijk geen enkele supporter blij...

Wedstrijden zonder publiek
Alsof zes wedstrijden zonder uitpubliek nog niet genoeg is, blijft Sclessin ook nog eens verplicht leeg. De KBVB legde Standard een straf op van twee competitiewedstrijden in een leeg stadion. Dit vanwege verschillende incidenten die zich voordeden: tijdens KV Mechelen-uit werden voorwerpen en vuurwerk op het veld gegooid, ook wordt een oude straf na een eerdere ontmoeting met Charleroi, in 2015, effectief gemaakt. Standard gaat niet met deze straf akkoord en stapt naar de Geschillencommissie Hoger Beroep. Een straf voor het gedoe bij de Waalse derby volgt nog.

Onderlinge spanningen
Het ging twee seizoenen terug al mis rondom de duels tussen Standard en Feyenoord. Daar komt nog bij dat Ajax een goede band heeft met Anderlecht, wat nou net weer de aartsrivaal is van Standard. De maatregelen om een en ander in goede banen te leiden, liegen er niet om. De 1400 Ajacieden moeten met een verplichte buscombi afreizen naar Luik, de gemeente Luik zet (vierhonderd) extra agenten in. Er zijn zelfs militairen gespot in de stad. Als gevolg van alle maatregelen en strenge eisen op het gebied van kaartverkoop, zit Sclessin nog niet eens helemaal vol. Er zijn zo’n 20.000 kaarten verkocht.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >