Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verhuisbericht voor Vak410’ers, maar niet allemaal

Ajaxsupporters die naar de Arena komen bij thuiswedstrijden, hebben het al kunnen zien: Zuid eerste ring wordt langzamerhand een staantribune. De bedoeling is de ‘bewoners’ van Vak410 die dat wilden, naar deze tribune te verhuizen. Niet voor iedereen is daar meteen plek.

21 december 2016 - 15:03
UsershyraDesktopajax_dataimagesaa956511aad8fa711509516be86fe0c7_normal
Staan en sfeer op Zuid, dat is gaaf voor iedereen. © Pro Shots

Dat niet iedereen in de winterstop kan verhuizen, is best een tegenvaller. Nog in juli dit jaar werd door een woordvoerder van de club aangegeven dat “de rest gefaseerd wordt geïnstalleerd. We streven ernaar aan het begin van de winterstop alles gerealiseerd te hebben.” Alles is dus niet gelukt, een deel wel.

De club legt wie wél kunnen verplaatsen als volgt uit: “Op basis van vaknummer, sociale setting en het aantal jaren dat iemand een seizoenkaart heeft, hebben we besloten wie vooralsnog wel kan verplaatsen en wie niet.”

Als je mag verhuizen, heb je ondertussen al een mail ontvangen. En dan is het wijs voor 27 december 2016 te reageren, schrijft Ajax op het digitale thuis. “Hierin verwijzen wij naar een formulier waarmee zij kunnen aangeven of ze willen verhuizen of toch willen blijven zitten waar ze nu zitten. Daarbij hebben we gevraagd of ze dit formulier voor 27 december willen invullen. Zo hebben we nog genoeg tijd om de nieuwe seizoenkaarten vóór ons thuisduel met ADO Den Haag aan te leveren.”

Als je geen mail hebt gehad maar toch wilt verhuizen naar de staantribune, ben je afhankelijk van collega-fans die geen gebruik maken van de verhuisoptie. We citeren: “Mocht blijken dat sommige aangeschreven Ajacieden niet willen verplaatsen, dan komt de volgende in de rij in aanmerking. Dit zal in de eerste week van januari duidelijk worden. Ook deze supporters krijgen dan het formulier toegestuurd waarmee ze kunnen aangeven of ze willen verhuizen.” 

Er zijn dus supporters die buiten de boot gaan vallen. Hoeveel dat zijn, hangt dus af van het aantal verhuizende Ajacieden. Aan deze fans vraagt Ajax om geduld en geeft aan dat “er komende zomer opnieuw plaatsen vrij kunnen komen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >