Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman mist geschorste Klaassen voor het doel

Viel jou ook iets op tijdens Ajax - FC Groningen (2-0)? Er werden heus wel voorzetten gegeven, er was alleen niemand om er iets mee te doen. De geschorste Davy Klaassen ontbrak en dat liet zich voelen, zo merkte ook Joël Veltman.

06 december 2016 - 10:57
UsershyraDesktopajax_dataimages1e4c07953e8ef18ff4048e1d946f4eab_normal
De schorsing van Klaassen zit erop en dat is een zorg minder. © De Brouwer

Er is best veel kritiek op Klaassen omdat hij amper aan de bal komt en zich minder met het spel bemoeit dan voorheen, maar zijn waarde blijkt nog steeds groot. Denk maar terug aan de 2-0 tegen NEC. Die was nooit gevallen als de aanvoerder niet meeliep.

De loopacties van Klaassen ontbraken zondag, hij zat vanwege een schorsing (vijf gele kaarten) op de tribune. Het gebeurde met enige regelmaat dat Kasper Dolberg de enige Ajacied in de vijandelijke zestien was, tegen een overmacht van Groningers.

“In die zin merk je wel dat Davy er niet bij was. Hij is altijd in de buurt van het doel, bij iedere voorzet. Sluit dan ook de buitenspeler aan, hebben we drie man die voor gevaar kunnen zorgen. Het viel mij ook op,” erkent Veltman in gesprek met Ajax Life. De rechtsback vertelt ook over de kritiek op hem.

“Of er was niemand, of Kasper stond in zijn eentje. Het is niet zomaar dat Kasper die heerlijke goals maakt. Hij en Davy maken ruimte voor elkaar, hun aanwezigheid versterkt elkaars kansen om te scoren.”

Klaassen werd tegen Groningen vervangen door Donny van de Beek, die dit gevoel nog moet ontwikkelen. “Davy sluit vaker aan tot in de zestien, maar dat is ook een beetje ervaring. Donny heeft die loopacties ook in zich, kijk maar naar het doelpunt uit bij Heerenveen, alleen moet hij er nog een beetje gevoel voor krijgen.”

Overigens kun je op basis van onderstaande passmap concluderen dat Van de Beek te diep stond gepositioneerd. Hij stond gemiddeld dichter bij het doel dan buitenspeler Vaclav Cerny.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >