Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Rhijn heeft smaak weer te pakken bij Club Brugge

Op een of andere manier worden de meeste backs bij Ajax verguisd en verdwijnen ze daarna door de achterdeur. Ricardo van Rhijn kan erover meepraten. Het gaat 'Rica' gelukkig weer goed. Hij is belangrijk voor Club Brugge en benut vrije trappen uit alle hoeken.

27 december 2016 - 10:26
UsershyraDesktopajax_dataimagesf890d36ae55b3758dffe3359e759f9a4_normal
Van Rhijn staat er deze dagen goed op in Brugge. © Pro Shots

Terwijl Ajax zich vorig seizoen volop mengde in de titelstrijd, keek Van Rhijn toe vanaf de bank. Hij mocht af en toe invallen, maar de voorkeur ging uit naar Kenny Tete en toen hij geblesseerd raakte, viel de keuze toch echt op Joël Veltman.

De verrassing was dan ook niet groot dat Van Rhijn de deur achter zich dichttrok. Het was de bedoeling om naar Galatasaray te verkassen, maar dat ging niet door en dus werd het Club Brugge. Het was deze zomer even wennen, maar inmiddels zien we de 'oude' Van Rhijn (25) weer terug.

De rechtsachter is de laatste weken zeer belangrijk voor de koploper van België. Hij benut vrije trappen en gaf op Tweede Kerstdag tegen Mouscron-Péruwelz (2-1) een mooie voorzet, waar de winnende treffer uit voortkwam. Van Rhijn, die voor een zacht prijsje werd ingelijfd, wordt gewaardeerd in Brugge.

 

Het begin van een fijne avond in Brugge⚽️ #5-1

Een video die is geplaatst door Ricardo van Rhijn (@rfvanrhijn) op

Van Rhijns vrije trap tegen KV Kortrijk – het werd uiteindelijk 5-1 – werd zelfs verkozen tot 'Gouden Goal' van speeldag 19. De treffer komt in aanmerking voor de titel Doelpunt van het Jaar, al is het nog een tijdje wachten op de prijsuitreiking.

Club Brugge TV vraagt zich af wat het toch is: eerst lijken spelers van Ajax een miskoop, daarna spelen ze de pannen van het dak. Stefano Denswil kende dezelfde ontwikkeling. Hoe komt dat? “Zeggen ze dat? Uiteindelijk is het een compliment,” neemt Van Rhijn de mooie woorden in ontvangst.

“Het is voor mij ook de eerste keer in het buitenland en dan krijg je toch het welbekende aanpassen. Dat merk ik ook aan mezelf. Ik moest wennen tijdens de trainingen, daarna ook tijdens de wedstrijden.”

“Het ging een paar matches wat minder, maar ik voel dat ik het team steeds meer begin te kennen. We leren elkaars kwaliteiten en per wedstrijden groeit het. Ik hoop het niveau steeds verder op te krikken, het gaat steeds lekkerder.”

Die woorden sprak Van Rhijn alweer een tijdje geleden, in de herfst. Die woorden heeft hij waargemaakt. Hij staat bij de zuiderburen bekend als 'vrijetrappenspecialist'. Wij in Amsterdam weten al langer dat Van Rhijn soms op dreef is met vrije ballen, net als Kenneth Vermeer.

“Die rake vrije trap tegen AA Gent (zie video Club Brugge TV) hielp me om vertrouwen op te doen. Ik heb het niet zozeer nodig, ik geloof in mezelf, maar het gaf wel een boost. Zoiets neem je mee naar de volgende wedstrijden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >