Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar na grote smet: 'We keuren dit verschrikkelijk af'

Alleen harde woorden passen bij de actie van enkele Ajaxsupporters vanavond bij Standard Luik – Ajax. En die had Ajax’ algemeen directeur Edwin van der Sar dan ook. “We keuren dit verschrikkelijk af,” zo stelde hij, daar aan toevoegend dat er passende maatregelen komen.

08 december 2016 - 22:51
UsershyraDesktopajax_dataimages0e3353e2784594605f19793b53b35574_normal
Klaassen probeerde de fans tot bedaren te brengen. Tevergeefs. © Pro Shots

Wat die maatregelen precies zijn, kon hij goed een half uur na het duel nog niet vertellen. “Dat kun je niet tijdens een wedstrijd verzinnen. Daar gaan we morgen verder over nadenken. We moeten ook de beelden nog bekijken.”

Bij het gooien van het vuurwerk, raakte een Standard-fan gewond. “We hopen dat het met die persoon goed gaat, en zullen zeker nog contact opnemen,” aldus Van der Sar. “We hebben de directie van Standard ook onze verontschuldigingen aangeboden, zoals zij dat na de thuiswedstrijd hebben gedaan.”

De actie van vanavond lijkt op een vergelding van het gedrag van de Standard-fans in Amsterdam. Van der Sar: “Daar lijkt het inderdaad op. Maar dit is uit den boze, en een enorme smet op deze avond, ook voor de 1380 fans die in de bus hebben gezeten en ons wel goed gesteund hebben. We hadden vandaag acht jongens uit de eigen opleiding op het veld staan, we hebben een prachtige campagne gedraaid in Europa. En dan doen ze dit. Dit hoort niet op een voetbalveld thuis.”

Aanvoerder Davy Klaassen probeerde de fans na het gooien van de eerste fakkels nog tot bedaren te brengen. Tevergeefs. De aanvoerder was na het duel ook duidelijk: “Dit is niet de juiste manier om ons te steunen. De fans hebben ons wel gesteund, maar met dit gedrag benadelen ze de club ook. “

Vandaar dat het bedanken van de fans gebeurde vanuit de middencirkel, en niet voor het uitvak zelf. “We wilden de fans wel bedanken, maar wel op een mindere manier dan normaal. Ik vond dit wel gepast.”

 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >