Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek logeert na wedstrijden af en toe bij Swart

De wissels van Ajax lieten zich de afgelopen maanden nou niet echt op een goede manier gelden. Tijd dus voor een positief bericht. Donny van de Beek laat weten na een wedstrijd soms bij zijn zaakwaarnemer Sjaak Swart te slapen om zo de volgende ochtend weer fit op de training te verschijnen. Kijk, dat zijn mooie dingen!

03 december 2016 - 11:33
UsershyraDesktopajax_dataimages1cd19d1262b5a995d3ee8ab31bd5eca2_normal
Een basisplaats lonkt voor Van de Beek tegen FC Groningen. © Pro Shots

Van de Beek woont zelf in Nijkerkerveen, een plaatsje nabij Amersfoort. De middenvelder legt aan De Telegraaf uit waarom hij daarom na wedstrijden van Ajax bij Swart slaapt.

“Soms, als ik de dag na een wedstrijd weer vroeg bij Ajax moet zijn, blijf ik bij Sjaak slapen. Anders moet ik de volgende dag om half zeven weer vertrekken. Nu kan ik in Diemen wat langer blijven liggen en ben ik op de training ook een stuk fitter.”

Maar een slaapplekje bij huize Swart betekent natuurlijk meer dan alleen een slaapplekje. Van de Beek kan met Mister Ajax heerlijk praten over voetbal. “Hij ziet alles, heeft overal een mening over en vertelt schitterende verhalen uit zijn eigen carrière. Ik word kritisch beoordeeld. Als ik goed presteer is hij tevreden. Maar als ik minder speel, hoor ik dat ook.”

Door zijn goede houding en uitstekende spel in de Europa League tegen Panathinaikos is Van de Beek Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj en Jairo Riedewald voorbij in de pikorde. Tegen Panathinaikos werd hij zelfs uitgeroepen tot man of the match, een basisplaats tegen FC Groningen lonkt.

“Toch ben ik nu nog afhankelijk van blessures en schorsingen”, doelt Van de Beek op de schorsing van aanvoerder Davy Klaassen. “Het is balen voor Davy, maar voor mij hopelijk weer een nieuwe kans.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >