Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stoelenontwerp Arena doet 'Sar' denken aan De Meer

De Amsterdam Arena is gisteren begonnen met het vervangen van de stoeltjes. Eindelijk rood-witte stoeltjes! De langgekoesterde wens van de supporters komt op die manier in vervulling. Ook algemeen directeur Edwin van der Sar is zeer tevreden met het ontwerp, het doet hem denken aan De Meer.

24 december 2016 - 09:26
UsershyraDesktopajax_dataimages709e89db28765510069828e0c8829a95_normal
De letters van De Meer zijn ook terug te zien in het ontwerp van de Arena. © Pro Shots

We deelden eerder al een impressie van hoe het stadion er in januari 2018 uit komt te zien. En dat sprak bij ons zeer tot de verbeelding. Ons enthousiasme werd gedeeld op de sociale kanalen. De Arena wordt door deze nieuwe verandering meer en meer voetbalstadion.

De rood-witte stoeltjes en de letters A-J-A-X doen Van der Sar denken aan vroeger. “De manier waarop de letters Ajax in de tribunes zijn verwerkt doet meteen aan De Meer denken. Daar heb ik mooie herinneringen aan en dat geldt niet alleen voor mij maar voor heel veel Ajacieden,” zegt de algemeen directeur op de clubsite.

“In de loop der jaren is de Amsterdam ArenA steeds meer een Ajax-stadion geworden, dat ging stapsgewijs met telkens bepaalde aanpassingen. Die zijn qua impact niet te vergelijken met dit stoelenplan, want het totale beeld van de binnenkant van het stadion verandert.”

Overigens zullen de oude stoeltjes niet worden vernietigd. De club streeft ernaar om de stoeltjes op welke manier dan ook bij de supporters terecht te laten komen. Eventuele opbrengsten zouden aan de Ajax Foundation worden gedoneerd. Nadere informatie volgt snel. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >