Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne: 'Ik waardeer het dat mensen mij waarderen'

Als je niet speelt, kun je opstandig worden. Of je knokt je terug in de basis. Zoals Lasse Schöne vaak genoeg lukte. Wij van Ajax Life spraken met de dertigjarige Deen.

02 december 2016 - 11:03
UsershyraDesktopajax_dataimagese90f13818486608192c4632273c61f80_normal
Lasse doet een Churandy'tje en is heel blij! © Pro Shots

Het is misschien een goed moment om even te stoppen met praten over ‘kikkers’. Genoeg spelers knokken wel voor hun plaats. En met succes. Kijk naar Schöne. Het is overduidelijk dat de achterban dit waardeert.

Tijdens de laatste thuisduels werd hij gewisseld en twee keer volgde een applaus, waar meer waardering uit sprak dan puur voor rake schoten van afstand. “Ik waardeer het dat de mensen mij waarderen. Dat doet me heel goed,” aldus Schöne in de nieuwste krant Ajax Life.

Een verschil met de kikkers is dat Schöne een paar jaartjes ouder is, een gezin heeft. Hij kan niet zomaar zeggen: ik vertrek. “Ik moet inderdaad rekening houden met mijn gezin. Maar ik ben begonnen met voetballen omdat ik het leuk vind, en dat plezier neemt een periode op de bank zitten echt niet weg.”

  • Het hele interview met Schöne lezen? Dat kan, check je brievenbus! Of sluit je aan, zodat je voortaan ook onze krant ontvangt. We hebben een mooie aanbieding!

“Ik vind het te gemakkelijk om te zeggen dat je wilt vertrekken als je het even moeilijk hebt. Vecht terug, dat is mijn manier. En dat is elk jaar toch vrij goed gelukt,” vervolgt de middenvelder, die waardering krijgt vanuit de club en een status aparte heeft.

Hij hoeft ondanks een aflopend contract niet bij te tekenen of verkocht te worden. “Ik heb gelukkig al veel mogen betekenen voor de club. Al scheelt het ook dat ik transfervrij binnenkwam. Ik heb geen idee of er binnenkort gesproken wordt. De zomer is nog ver weg.”

“Praten kan altijd, daar sta ik zeker open voor. Maar plannen maken over de toekomst komt wel na het seizoen. En ook dat zal in overleg gaan met mijn gezin. De kinderen van school halen voelt misschien niet goed, maar aan de andere kant kan samen ergens anders een avontuur aangaan ook heel goed zijn voor ons.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >