Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Opvallend: spelers veel milder dan tribune over Van Boekel

Laten we beginnen met de disclaimer: nee, het is niet de schuld van de scheidsrechter dat Ajax op een gelijkspel bleef steken. Maar het is wel de schuld van de scheids dat de topper tegen PSV (1-1) over het randje ging. Althans, zo wordt er op de tribunes over gedacht.

19 december 2016 - 10:07
UsershyraDesktopajax_dataimages1b4cfdec8352d884103b6725328c7f9a_normal
Tijdens de eerste helft werd er in feite amper gevoetbald. © Pro Shots

Misschien is het afgesproken werk, opvallend is het sowieso. Als je een speler van Ajax naderhand vraagt wat hij van de scheidsrechter vond, volgen er complimenten voor Pol van Boekel. Hij liet inderdaad lekker doorvoetballen, maar er waren ook gevolgen.

Andrés Guardado richtte een eenmanszaak op, gespecialiseerd in sloopwerk. Hij tikte eerst Kasper Dolberg op het bovenbeen, daarna moest Anwar el Ghazi het ontgelden. El Ghazi kneusde de rechterzijde van zijn lichaam, maar een vrije trap bleef uit. Iets wat de grensrechter zich net zo goed mag aanrekenen. Die stond vijf meter verderop, met vrij zicht.

Hoe dan ook, als je vist naar meningen van Ajaxspelers over de arbitrage dan zijn ze niet bepaald uit op een relletje. “Deze partij zat veel in, de scheids liet goed doorgaan en voelde het perfect aan. Je hebt er de scheids echt voor nodig,” aldus Davy Klaassen tegenover Fox Sports.

De aanvoerder genoot van de strijd met Guardado. Wellicht omdat hij ongeschonden uit de strijd kwam, maar toch. “Het was leuk, ook om tegen zulke jongens te spelen. Hij tackelt en wordt boos, dan word ik weer boos op hem. Zo gaat dat. Ik hou er wel van, prima.”

Joël Veltman deelde net zo goed een dikke voldoende uit aan Van Boekel. “Ik vond het prima. Of ik reden tot klagen heb? Nee, helemaal niet,” deelt de Ajacied van de Wedstrijd met Ajax Life. “Hij zag dingen goed en deelde op de juiste momenten wel of geen gele kaart uit. Soms een woordenwisseling, prima. Ik wist waar ik aan toe was. Als je dat creëert als scheids, ben je goed bezig.”

Terwijl de gemoederen op de tribunes soms hoog opliepen, sloot Daley Sinkgraven zich in gesprek met Ajax Life aan bij zijn ploeggenoten. “Ik weet niet waar het verschil in beleving vandaan komt. Hij liet veel doorgaan, ik hou er wel van. Alleen een gele kaart duurde een beetje lang. Die had soms gegeven kunnen worden.”

“Ik moet zeggen dat ik er niet heel erg mee bezig was in de wedstrijd. Daar moet ik de momenten voor terugkijken. Natuurlijk ben je soms boos op een scheids, maar dat was PSV vast ook wel eens. Zij geven tikjes, wij kunnen dat ook. Vandaar het opstootje met Davy. Er moest ook wel even iets gebeuren.”

Als we afgaan op het fluitconcert dat een minuut of 45 duurde, zijn lang niet alle supporters het eens met de zienswijze van deze drie spelers.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >