Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onze beste wensen voor 2017!

December, dat is ook een maand om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. We wensen jou als Ajacied alle goeds! Voor de club hebben we een wensenlijstje gemaakt. Maak ook jouw wensen bekend onderaan deze pagina. All the best!

23 december 2016 - 10:42
UsershyraDesktopajax_dataimagesa1645ca8067d98b64f0903c000626af2_normal
Fijne feestdagen en op naar een mooi 2017! © SV Ajax

De landstitel
Hoe het gebeurt maakt niet uit, maar zorg dat Ajax op zondagmiddag 2 april alles in eigen hand heeft om titelconcurrent Feyenoord te passeren op de ranglijst. Bij voorkeur in de negentigste minuut, om de verworven koppositie vervolgens niet meer uit handen te geven en de landstitel te veroveren, liefst in Eindhoven op de 32ste speeldag.

Zet vol in op Onana
Er gaat een ferry naar Newcastle. Wellicht goed om alvast voor Tim Krul te reserveren. Niks ten nadele van een goede Tim Krul, maar Andre Onana heeft een contract tot 2018 en kan het, met Diederik Boer als achtervang. De huurling stapt na dit seizoen sowieso op de boot terug naar Engeland. Een tweede talentvolle doelman halen voor augustus 2017 hoort bij deze wens. En dat de Kameroense bond Onana niet oproept voor de Afrika Cup.

Nog meer sfeer in de Arena
De staantribune op Zuid is nog niet af, maar een hele korte zijde eerste ring als aanjager voor een toffe sfeer staat hoog op de verlanglijst. Met veel rood-witte thuisshirts en wapperende sjaaltjes.

Nog meer concurrentie
Peter Bosz zegt geen B-ploeg te hebben. Alle selectiespelers hebben volgens hem aangetoond klaar te zijn voor de klus in het eerste. Toch kan Ajax naar onze mening op de linkervleugel nieuwe concurrentie gebruiken. Vooral op de linksback- en linksbuitenpositie.

Juichen in De Kuip
Een wedstrijd is levendiger met uitfans, zo bleek ook tijdens Ajax - PSV. Er ging in 2009 een vijfjarig traject in zonder uitsupporters, dat Ajax na de verloren bekerfinale tegen PEC Zwolle in 2014 met drie jaar verlengde. Dat loopt dan dit seizoen af, zou je zeggen. Als het aan ons ligt, reizen er in het seizoen 2017/2018 weer goedwillende fans naar de klassiekers in beide steden.

Succes voor de Vrouwen
Het wordt zo langzamerhand wel tijd voor de eerste landstitel in de vijfjarige geschiedenis van de vrouwentak. Vooralsnog is de ploeg van Ed Engelkes lekker bezig. Nu maar hopen dat zijn selectie dit seizoen wél bestand is tegen de druk die het spelen om de titel met zich meebrengt.  

24 mei, Solna  
Zullen we hem opschrijven? 25 jaar geleden verraste Louis van Gaal met het winnen van de Uefa Cup. Daarom – met potlood – en héél, echt héél dunnetjes in onze agenda. Dromen mag, toch?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >