Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Mijn 2016: Door 8 mei geniet ik nu extra van Ajax

Wat deed het een pijn, zondag 8 mei. Ik heb geen idee meer tegen wie we speelden en wat er gebeurde. Ik weet nog wel dat het pijn deed. Geen 34ste kampioenschap, geen feest.

Door Niels Pach
30 december 2016 - 13:39
UsershyraDesktopajax_dataimagescbcc8f8003133b8ade5612ce755c120f_normal
Het deed veel pijn, maar het maakt succes straks ook weer mooier. © Pro Shots

Ik had zelf een dag eerder nog het goede voorbeeld gegeven. Met mijn eigen team werd ik kampioen, juist omdat de nummer twee het liet afweten. Mijn kampioensfeest zorgde er wel weer voor dat ik me de volgende ochtend versliep, de bus naar Doetinchem miste en maar net op tijd was voor de volgende bus.

Het had dus weinig gescheeld of ik had de wedstrijd helemaal niet in het stadion meegemaakt. Dat ik er uiteindelijk wel was, heb ik geweten. Fox Sports nam me aan het einde van de wedstrijd een paar keer in beeld. Een paar PSV'ers die ik ken, maar al lang niet meer had gesproken – van een enkeling wist ik zelfs niet dat ze PSV'er zijn – deelden maar al te graag screenshots van mij treurend in het uitvak.

Had ik met de kennis van nu dan liever ook de tweede bus gemist? Nee, zeker niet. Juist door momenten als op 8 mei mee te maken, worden de mooie momenten alleen maar mooier. In de dagen na het mislopen van het kampioenschap hield ik me zelfs vast aan de woorden van PSV'er en voormalig topzwemmer Pieter van den Hoogenband.

Door momenten als op 8 mei mee te maken, worden de mooie momenten alleen maar mooier.

Hij zei ooit: “Het winnen van een gouden medaille is een machtig gevoel. Maar het verliezen van een medaille is veel krachtiger. Het maakt je scherper en gretiger. Uiteindelijk maakt dit je beter. En daar draait het voor mij allemaal om.”

Het bewijs ervoor wordt in de eerste seizoenshelft onder Peter Bosz geleverd. Want het was lang geleden dat ik met zoveel plezier naar Ajaxwedstrijden ging. Dat ik vooraf niet dacht 'als dit maar goed komt', maar 'wat voor leuks gaan we nu weer zien'.

Tegenstanders gingen weer eens van het kastje naar de muur. En niet alleen de NEC’s en PEC’s van deze wereld, maar ook Celta de Vigo en Panathinaikos (met een B-ploeg). Natuurlijk kunnen er nog altijd dingen beter, maar geef het wat tijd.

De tweede helft van 2016 heeft al veel pijn van de eerste helft weggespoeld. Om 8 mei helemaal te vergeten, moet Ajax in 2017 wel een prijs pakken. En ik weet zeker: daar zal ik dan extra van genieten.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >