Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert: ‘Ik had graag hoofdtrainer van Ajax willen zijn’

Patrick Kluivert had graag dit seizoen aan het roer gestaan bij Ajax. Als het aan de huidige directeur voetbalzaken van Paris Saint-Germain had gelegen was niet Peter Bosz maar hij hoofdtrainer geworden van Ajax. De clubleiding dacht daar echter anders over.

03 december 2016 - 10:59
UsershyraDesktopajax_dataimages3db7489a80051ea487cdd6fff15cbbdf_normal
De clubleiding vond Kluivert te onervaren. © Pro Shots

In een gesprek met de NOS zegt Kluivert het wel te hadden aangedurfd om Frank de Boer op te volgen. "Ik had het gedurfd, zeker weten. Je gaat voor het hoogste en dat zou een hele mooie kans voor mij zijn geweest." 

Directeur spelersbeleid Marc Overmars en algemeen directeur Edwin van de Sar vonden hem echter nog te onervaren. Kluivert ging daarom aan de slag bij de A1, maar kort daarop maakte hij de verrassende overstap naar Parijs waar hij directeur voetbalzaken werd van PSG.

"Ik was het er niet mee eens," zegt Kluivert nu. "Ze vonden het te vroeg. Dat is een keuze van Ajax geweest. Ik had het heel mooi gevonden. Natuurlijk was ik teleurgesteld. Maar ik heb het te respecteren."

Zijn ambities steekt Kluivert dus niet onder stoelen of banken. Na zijn spelerscarrière was de ex-Ajacied assistent van N.E.C., trainer van Jong Twente, assistent bij het Nederlands elftal en bondscoach van Curacao. Op 1 juli werd hij aangesteld als trainer van de Ajax A1, maar dat duurde nog geen twee weken. Kluivert vertrok naar Parijs.

Zijn zoon deed vrijdagavond overigens ook van zich spreken. Bij Jong Ajax gaf Justin Kluivert tegen SC Cambuur niet alleen de assist op de 1-1, de aanvaller scoorde in blessuretijd ook zijn eerste doelpunt voor Ajax in het betaald voetbal.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >