Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen had vertrouwen: 'Jonkies zijn geen koekenbakkers'

Moet je kritisch zijn vanwege de gemiste kansen, of gewoon trots omdat een jong Ajax gisteren aantoonde zeker niet onder te doen voor Standard Luik. Schaar aanvoerder Davy Klaassen maar bij die laatste groep.

09 december 2016 - 08:29
UsershyraDesktopajax_dataimagese35bf6841f20d9a44d686cb8b8c9fa86_normal
Als het aan Klaassen ligt, gaan we niet de zeikerd uithangen. © Pro Shots

“We hebben nu twintig keer niet verloren… Dan kunnen we wel de zeikerd gaan uithangen, maar dat vind ik niet nodig,” reageerde Klaassen tegenover Ajax Life in het Stade Maurice Dufrasne.

De korte samenvatting van de aanvoerder? “De eerste helft speelden we gewoon goed. In de tweede helft ging Standard met z’n allen naar voren. We hadden toen de 0-2 moeten maken. De laatste pass of de afwerking was net niet goed. Maar als je kijkt met wat voor een ploeg we speelden, ben ik hartstikke tevreden.”

Voor Ajax stond er op prestige na – en de punten voor Nederland op de Uefa-ranking – niets op het spel. Overwintering was al na vier speelronden zeker, groepswinst kwam daarbij na speelronde vijf.

En de spelers die normaliter op de bank zitten of net buiten de selectie vallen konden aantonen dat ze zeker meekunnen. Want wie dacht dat Ajax het uitermate lastig zou krijgen in Luik, had het mis.

“Je ziet wat die jongens kunnen,” aldus Klaassen over zijn jonge teamgenoten. “ Het zijn zeker geen koekenbakkers. We trainen elke dag met ze. We hebben 20, 25 Ajaxwaardige spelers. Het is leuk dat je dat ook kunt zien op zo’n avond.”

Ajax is groepswinnaar, wat betekent dat de ploeg van Peter Bosz in elk geval geen andere groepswinnaars of de beste nummers drie uit de Champions League kan treffen. Toch zitten er een paar lastige ploegen bij die de Amsterdammers wél kunnen treffen.

Zoals Manchester United. En Rostov… Juist, de ploeg waarvan Ajax nog kansloos verloor in de play-offs voor de Champions League. De 4-1-zeperd in Rusland was overigens Ajax’ laatste nederlaag dit seizoen.

“Ik ga wel kijken maandag,” aldus Klaassen als we hem voorleggen dat Rostov een van de mogelijke tegenstanders is. “Rostov… Er zitten ook wel andere aardige ploegen tussen. Ik kan nu wel wat gaan roepen, maar we zien het wel.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >