Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Info opstappen Standard-uit, Ajax deelt lunchpakket uit

We gaan naar Luik! Althans, 1400 Ajacieden zetten donderdag koers naar Sclessin om de uitwedstrijd tegen Standard Luik bij te wonen. Ajax verkoopt het uitvak 'gewoon' uit en dat terwijl er niets meer op het spel staat. Tijd voor info over het opstappen!

05 december 2016 - 15:45
UsershyraDesktopajax_dataimagesee45a6c7c77d8144270709ccfa470ac0_normal
Alle 1400 supporters krijgen een lunchpakket, dat is fijn! © De Brouwer

Het wordt voor de doorgewinterde bezoeker van Europese uitwedstrijden raar om de avond voor de wedstrijd in het eigen bed te slapen, om vervolgens ook nog eens verplicht op te stappen bij de Amsterdam Arena. Maar helaas, het is niet anders.

De aftrap in België is om 21.05 uur en we worden halverwege de middag, tussen 15.15 en 16.00 uur, bij de Arena verwacht voor de instapprocedure. Aansluitend worden we per bus naar Luik vervoerd. Bij het instappen dien je in bezit te zijn van jouw persoonlijke clubcard plus een legitimatiebewijs.

De goede rekenaars onder jullie hebben het al in de smiezen: we stappen ver voor de aftrap in en kunnen de bus niet uit. Daarom heeft Ajax besloten 1400 lunchpakketten te reserveren voor het uitvak, dat is fijn! Ook is het toegestaan om pakjes drinken en een geopend blikje frisdrank mee te nemen. En, goed nieuws: je kunt een beperkt aantal blikjes bier drinken, ook op de heenweg.

Een minpuntje is wel dat P-Noord niet beschikbaar is, zoals we min of meer gewend zijn bij uitwedstrijden met vertrek vanaf de Arena. En omdat we midden in de nacht pas bij de Arena terug zijn – het openbaar vervoer slaapt dan – kan het best zo zijn dat je ergens een auto moet parkeren. Het advies luidt om dit P1/Transferium te doen en dat kost je 12 euro, op basis van het evenemententarief. In andere garages geldt het normale, duurdere uurtarief.

Bij aankomst in Luik vindt er fouillering en kaartcontrole plaats. Er gelden in België strenge regels op het gebied van terrorismedreiging en daarom is het niet toegestaan tassen mee het stadion in te nemen. Je kunt je tas op eigen risico in de bus achterlaten.

Als je niet bij de Arena opstapt, maar Standard - Ajax bezoekt via een alternatieve SV Ajax-bus, check dan je mail. We hebben voor het weekeinde iedereen gemaild met de betreffende instaptijden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >