Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fenerbahçe vertelt Van der Wiel: 'Zoek een andere club'

Oei, oei. Gregory van der Wiel heeft het weer te bont gemaakt. Hij vertrok vorig seizoen met ruzie bij Paris Saint-Germain en binnen het halfjaar is ook Fenerbahçe klaar met hem. De Turkse club heeft Van der Wiel verteld dat hij beter een andere club kan zoeken.

20 december 2016 - 11:05
UsershyraDesktopajax_dataimagesdd363e2695a684052c30931968a0ee2e_normal
Van der Wiels verblijf bij Fenerbahçe wordt geen succes, lijkt het. © Pro Shots

'Greg' staat pas een halfjaar onder contract in Istanbul en het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar het heeft iets te maken met het overtreden van interne regels. Voor trainer Dick Advocaat is de maat vol.

“Het is beter als Van der Wiel een nieuwe club vindt. Er gelden bij Fenerbahçe regels en die moet je volgen, want ze zijn er voor iedereen,” aldus Advocaat na de winst (3-0) op Gençlerbirligi. “Een andere trainer neemt er misschien genoegen mee. Nou, ik niet.”

De 28-jarige Van der Wiel kwam deze zomer transfervrij over van PSG en tekende toen een contract voor vier seizoenen. De verdediger speelde pas zes competitiewedstrijden voor de Turken en kampt de laatste weken met een blessure aan zijn achillespees.

Van der Wiels vertrek uit Parijs ging ook al niet heel soepeltjes. Hij miste het kampioensfeest omdat hij in de rust van Troyes - PSG ruzie kreeg met Zlatan Ibrahimovic, die ontevreden was over de voorzetten vanaf rechts.

De ruzie met Zlatan zorgde voor problemen met de technische staf en clubleiding, waarna niet eens meer werd overwogen om Van der Wiels aflopende contract te verlengen.

Mino Raiola wacht nu de schone taak om een nieuwe club te vinden voor Van der Wiel.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >