Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

EL-loting: Ajax kent eerste vier mogelijke tegenstanders

Het is en blijft een ongekende luxe. Na vier speelronden in de Europa League was Ajax al geplaatst, na vijf speelronden was het groepswinnaar en nog voor het laatste duel zijn de eerste vier mogelijke tegenstanders bekend: Borussia Mönchengladbach, FK Rostov, Legia Warschau en PFK Ludogorets.

07 december 2016 - 21:51
UsershyraDesktopajax_dataimages7de4f20588fb6ec5efed7db2518440a4_normal
Yup, Rostov behoort ook weer tot de mogelijkheden... © Pro Shots

Ajax geniet als groepswinnaar een beschermde status bij de loting voor de zestiende finales, die maandag wordt verricht. Het stuit op een nummer twee uit een andere groep of een van de vier 'slechte' nummers drie uit de Champions League.

Een van die slechte nummers drie uit de Champions League is een oude bekende: FK Rostov. We weten allemaal nog wat er deze zomer gebeurde... De Russen bleven eerder deze week ook overeind in Eindhoven (0-0) en overwinterden ten koste van PSV. Legia Warschau is net zo goed een oude bekende. Ajax trof de Polen begin 2015 nog.

Een andere nummer drie, Tottenham Hotspur, vormt voor veel supporters een droomloting, maar Spurs blijft aan de goede kant van de streep en ontloopt de groepswinnaars. Ajax en Spurs leren donderdag rond 23.00 uur hun overige elf mogelijke tegenstanders kennen, als de laatste beslissingen zijn gevallen.

Het is voor Ajax niet mogelijk om AZ of Feyenoord te loten, al moeten die twee er eerst maar eens voor zorgen dat ze overwinteren.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >