Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cerny verhuisd vanwege nasleep 'kampioensduel'

We wisten al dat het huis van Vaclav Cerny was beklad. We weten nu ook dat hij daarom is verhuisd. De dag van het misgelopen kampioenschap, 8 mei 2016, dreunt nog lang na bij de Tsjech.

27 december 2016 - 09:27
UsershyraDesktopajax_dataimages211c03c96f67c555446feee50813ac42_normal
Tot 7 mei was Cerny de koning, sindsdien is het pet. © Pro Shots

Zoals zo’n beetje alle Ajacieden zat Cerny stuk na het laten liggen van de vijfde titel in zes jaar tijd. Meer dan de andere spelers werd Cerny bedolven onder kritiek, omdat hij een grote kans miste. Schoot hij die bal raak, dan was het 0-2 geweest…

‘Hoe kon je’ luidde de vraag die kort na 8 mei op de voordeur van Cerny was gespoten. Hij liep tijdens het bekladden zelf een rondje door het Vondelpark. De buurman hielp met schoonmaken, maar echt lekker voelde hij zich erachter niet meer.

“Ik had nergens zin in en mocht van de trainer een paar dagen naar mijn familie in Tsjechië. Toen ik terugkwam, ben ik verhuisd. Ik voelde me in mijn huis niet meer op mijn gemak,” deelt Cerny voor een reconstructie in Het Parool.

Cerny vertelde eerder al eens dat hij vaker bij de familie Gudelj sliep dan in zijn eigen bed en ook rondom Nemanja Gudelj – toen nog basisklant – ging iets mis op de dag van de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

“Er gebeurde iets raars tijdens het eten. Nemanja neemt altijd zijn eigen drinken mee, gemaakt door zijn moeder. Die beker viel om. Alles zat onder. Dat was geen goed teken,” vervolgt Cerny, die na afloop, tijdens een telefoongesprek met zijn vader, huilend in de spelersbus zat.

“Ik moest huilen. Omdat ik over die ene kans begon en dat het aan mij lag dat we geen kampioen waren geworden. Mijn vader stelde me gerust. Het was een grote kans, zei hij, maar een man wint of verliest geen kampioenschap.”

Klik hier om de volledige reconstructie te lezen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >