Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bazoer met oog op de toekomst niet mee naar Luik

Peter Bosz gebruikt Standard Luik- Ajax vooral om kikkers in de kruiwagen te houden. Basisspelers krijgen rust, wisselspelers krijgen de kans om zich te bewijzen. Opvallende afwezige in de 18-koppige selectie: Riechedly Bazoer. Hij is met het oog op de toekomst buiten de selectie gehouden.

07 december 2016 - 09:57
UsershyraDesktopajax_dataimages15e969bb518fd8c9d209114231546dde_normal
Bazoer blijft thuis, Nouri gaat wel naar Luik; wat Kraay doet, weten we niet. © Pro Shots

Bazoer heeft dit keer geen straf. Bosz verwacht dat hij na de winterstop geen beroep meer kan doen op Bazoer en doet dat om die reden donderdag ook niet. Daarmee wordt bevestigt dat de middenvelder waarschijnlijk aan zijn laatste weken bij Ajax bezig is.

Bosz wil nog wel graag benadrukken dat Bazoer niet voor problemen zorgt op het trainingsveld. De transferwens van Bazoer is voor de trainer de reden om hem niet mee te nemen naar Luik. “Riechedly traint goed en is plezierig. Ik ga er na eerdere gesprekken met Riechedly vanuit dat de kans groot is dat hij na de winterstop geen deel meer uitmaakt van de selectie,” lezen we in De Telegraaf.

Spelers die er na de jaarwisseling nog wel bij zijn, krijgen van Bosz de voorkeur. Omdat er donderdag voor Ajax weinig meer op het spel staat is het voor de jonkies een mooi moment om ervaring op te doen. “Tegen Standard wil ik een aantal jonge jongens laten wennen aan wedstrijden op dit internationale niveau.”

Naast Bazoer zitten ook Lasse Schöne, Davinson Sánchez, Bertrand Traoré en Daley Sinkgraven niet bij de selectie. De eerste twee krijgen rust. Traoré (bovenbeen) en Sinkgraven (enkel) zijn nog geblesseerd.

Klik hier voor de volledige selectie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >