Ajaxvrouwen blijven op titelkoers na zege in Heerenveen

De Ajaxvrouwen hebben ook op bezoek bij SC Heerenveen weten te winnen. Het doelpunt van Desiree van Lunteren was genoeg voor een minimale zege op de Friezen.

03 december 2016 - 09:08
UsershyraDesktopajax_dataimages81397c734b023c94913ce1526409e578_normal
31 punten uit 11 wedstrijden! © Sjoerd Tullenaar

Ondanks een goede start van de Ajaxvrouwen bleef het lang spannend in Friesland. Met agressief en goed voetbal domineerden de Ajaxvrouwen het begin van de wedstrijd, tot tevredenheid van trainer Ed Engelkes. “We speelden op het randje en deden dat uitstekend,” zei hij op het digitale thuis van de club.

Dat goede spel leidde al na 26 minuten tot de 1-0 voorsprong. Soraya Verhoeve bereikte met een uitstekende voorzet Van Lunteren, die op haar beurt de bal tegen de touwen schoot. Vervolgens was het wachten op de 2-0, maar die bleef uit.

Heerenveen aan de andere kant kreeg zelfs nog kansjes op de gelijkmaker, maar wisten die gelukkig niet te verzilveren. De Ajaxvrouwen konden het goede spel in de beginfase niet meer opbrengen in de tweede helft. Engelkes: “De wedstrijd kwam eigenlijk gewoon niet op gang. We kwamen te weinig in de situatie die we wensten."

Maar goed, er werd gewoon gewonnen, dus de Ajaxvrouwen liggen nog op titelkoers. De ploeg pakte uit 11 wedstrijden 31 punten. Omdat FC Twente hun wedstrijd tegen PEC Zwolle ook wonnen bedraagt de voorsprong nog altijd vijf punten op de tukkers.