Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verslaat FC Groningen met 2-0, dit viel ons op

Goed was het niet, maar Ajax heeft gewoon drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen: 2-0. Met Davinson Sánchez en de teruggekeerde Anwar el Ghazi in een hoofdrol. Maar er viel ons nog meer op.

04 december 2016 - 17:38
UsershyraDesktopajax_dataimages4e265eabac4719d031393b0972ea170d_normal
Sánchez scoort en denkt aan Chapecoense © Pro Shots

Een spandoek voor Chapecoense
Natuurlijk was er, zoals bij alle wedstrijden in de eredivisie, ook bij Ajax – FC Groningen een minuut stilte ter nagedachtenis aan de spelers van het Braziliaanse Chapecoense, die dinsdag omkwamen bij een vliegtuigongeval. Minder opvallend, maar zeker niet minder indrukwekkend, was een spandoek die op Zuid aan de balustrade hing: een zwart doek, met het logo van Chapecoense, met aan de beide kanten een engelenvleugel. Van voetballiefhebbers voor voetballiefhebbers.

Zuid-Amerikaanse doelpuntenmakers
Gisteren scoorde de Braziliaan Nathan al voor Vitesse, en liet daarna een T-shirt zien voor twee vrienden die omkwamen dinsdag. Landgenoot en Feyenoorder Eric Botteghin scoorde vanmiddag en liet zijn rouwband voor de camera zien. Davinson Sánchez, tot de zomer nog spelend voor de Atletico Nacional, de tegenstander van Chapecoense, opende bij Ajax - FC Groningen de score. In de negende minuut kopte de verdediger uit een corner van Lasse Schöne raak. Hij maakte met zijn handen een hartje.

Younes schiet maar wat minder op doel
Sánchez’ teller staat na vanmiddag op drie treffers in de eredivisie. De teller van Amin Younes is al de hele competitie kapot. De Duitser is zelfs de speler met de meeste doelpogingen zonder te hebben gescoord. Misschien dat hij het zelf ook heeft gelezen, want tegen FC Groningen schoot hij minder vaak op doel dan mogelijk. Op de momenten dat hij uithaalde zat het ook niet mee. Sergio Padt redde eenmaal knap, in de 55ste minuut belandde zijn befaamde krul op de lat.

Vergeven en vergeten, El Ghazi is terug
Zal Anwar el Ghazi nog even bang geweest zijn voor een fluitconcertje als hij zou invallen? Vast niet, want op social media werd voorafgaande aan zijn rentree al duidelijk dat de Ajaxfan hem graag weer op het veld wilde zien bij Ajax 1. En inderdaad, na een maandje straf, keerde El Ghazi als invaller terug met een applaus. En dat werd alleen maar harder in de 72ste minuut. Albert Rusnak hield even vast, El Ghazi ging liggen en scheidsrechter Serdar Gözübüyük wees naar de stip. El Ghazi wilde graag zelf nemen, maar Hakim Ziyech eiste deze kans op, en bracht de 2-0 op het scorebord. Zeven minuten later miste de Marokkaan echter wel van elf meter (Nick Viergever werd vastgehouden). Hij staat voorlopig niet meer bovenaan op het lijstje, maar El Ghazi vast ook niet.

Onana kijkt zijn doel schoon
Het is altijd opletten geblazen, en helemaal bij een vrije trap. Terwijl de Ajacieden ieder een mannetje dekten en doelman Onana dacht aan de voorzet die ging komen, schoot Yoell van Nieff in de 52ste minuut direct op doel. Onana dook vanuit kansloze positie. Gelukkig kon hij de bal nog wel op de paal kijken. Bij een 2-0-stand had Rusnak de kans om zijn veroorzaakte strafschop goed te maken voor Groningen, maar Onana zag hem hoog over schieten. Daardoor hield de Ajaxgoalie voor de derde competitiewedstrijd op rij zijn doel schoon.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >