Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax oefent op 7 januari tegen Leipzig én Excelsior

Ajax speelt op 7 januari twee oefenpotjes: één tegen Excelsior, de ander tegen RasenBallsport Leipzig. De twee oefenduels betekenen de afsluiting van het trainingskamp in Portugal van 2 tot en met 8 januari.

03 december 2016 - 09:41
UsershyraDesktopajax_dataimages914ff19f4df159a8e7d3e26ce56397bd_normal
Leipzig is in Duitsland dé verrassing van het seizoen. © Pro Shots

Net zoals bij het trainingskamp in de zomer zal Peter Bosz waarschijnlijk iedereen willen laten spelen op 7 januari. De ene ploeg werkt om 13.30 uur een wedstrijd af tegen Excelsior. Drie uur later staat het potje tegen het Duitse RB Leipzig ingepland.

Met name de wedstrijd tegen Leipzig is een interessante. De Duitsers staan op het moment van schrijven gedeeld eerste met Bayern München (en een wedstrijd minder gespeeld), dus het is een serieuze testcase voor de Amsterdammers.

Met jonge spelers en agressief pressievoetbal werd Leipzig vorig seizoen kampioen in de tweede Bundesliga. Die lijn wist de ploeg van Ralph Hasenhüttl door te trekken op het hoogste niveau. Een knappe prestatie, al kijken de supporters van concurrerende clubs met argusogen naar de club, die met het geld van Red Bull in 2009 werd opgericht.

Excelsior is natuurlijk een bekende voor Ajax. De Rotterdammers bezetten op dit moment de dertiende plek in de eredivisie. Eerder dit seizoen won Ajax in de Amsterdam Arena met veel moeite van Excelsior: 1-0.

Voorlopig hoeven de Amsterdammers nog niet aan de oefenpotjes te denken. Binnen twee weken speelt de Ajax nog tegen FC Groningen (4 december), Standard Luik (Europa League, 8 december), FC Twente (11 december), SC Cambuur (beker, 15 december) en de kraker tegen PSV (18 december).

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >