Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Afvallige' Onana opgenomen in grote voorselectie Kameroen

Andre Onana is nog altijd niet van plan om zich beschikbaar te stellen voor Kameroen. Hij maakt weliswaar deel uit van de voorselectie van de Ontembare Leeuwen voor de Afrika Cup van 2017, maar wordt genoemd op het lijstje van zeven 'afvalligen'.

20 december 2016 - 13:59
UsershyraDesktopajax_dataimages004244033079019aeeefd4537124b391_normal
Onana en zes anderen willen niet voor Kameroen spelen. © Pro Shots

Onana blijft deze winter liever bij Ajax, omdat hij de concurrentiestrijd in zijn voordeel wil beslissen. De Kameroener staat sinds het vertrek van Jasper Cillessen onder de lat en doet het zo goed dat hij zijn plek niet hoeft af te staan.

Het is zonde om dit alles op het spel te zetten terwijl hij vanaf de bank toekijkt hoe Kameroen presteert tijdens de Afrika Cup, redeneert Onana. Desondanks is de keeper opgenomen in de voorselectie, al is hij een van de zeven spelers die liever niet gaat.

De zeven worden uitgelicht in een persbericht van de Kameroense voetbalbond en krijgen ervan langs. “Zoals iedereen kan zien, vinden deze spelers hun eigen belang belangrijker dan dat van de nationale ploeg,” lezen we.

“De Kameroense bond is van mening dat het maatregelen mag nemen tegen deze spelers, in lijn met de reglementen van de Fifa,” luidt het vervolg. Hiermee wordt gedoeld op het opeisen van de genoemde zeven spelers.

Of dat ook gebeurt, is een tweede. Want er staat ook: “Bondscoach Hugo Broos vindt dat de supporters recht hebben op een ploeg die ten koste van alles wil presteren en stelt daarom alleen spelers op die alles willen geven voor de kleuren van Kameroen.”

De laatste mededeling is dat de definitieve selectie zo snel mogelijk wordt geformeerd. Kameroen neemt het in de groepsfase op tegen Gabon, Burkina Faso en Guinee-Bissau.

Overigens komen we in het communiqué van Kameroen opvallend genoeg de naam 'Piet Krul' tegen als concurrent van Onana.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >